Kava, boljša, kot v vaši priljubljeni kavarni. Presenetljivo podobna pravi kavi pa bo v vas vzbudila še prijetne spomine na otroštvo, ko sta vam žitno kavo skuhali mama ali babica.
Bambu pomešamo z začimbami in vsebino rahlo pogrejemo, da začimbe zadišijo. Nato dodamo vrelo sladkano vodo in na koncu (spenjeno) mleko. Razmerje med vodo in mlekom lahko poljubno spreminjamo.
Na podoben način Arabci in Skandinavci začinjajo tudi pravo kavo.
Več o tem si lahko preberete tukaj.
08.04.2025
“Navdušena sem nad prispevki in recepti. Všeč mi je, ker so pospremljeni z zanimivostmi. Pravzaprav žitne kave Bambu sploh nisem poznala..., s spremljanjem te strani, pa odkrivam še nove "kulinarične razsežnosti". Hvala za prenašanje tega znanja, ki ga posreduje ga. Sabina.”
Liljana
Odgovor A.Vogel: Najlepša hvala za vaš komentar, nam veliko pomeni! Veseli nas, da so vam prispevki zanimivi in da najdete koristne informacije zase. Veliko zdravih dni vam želimo, ekipa Farmedice
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.