Kava, boljša, kot v vaši priljubljeni kavarni. Presenetljivo podobna pravi kavi pa bo v vas vzbudila še prijetne spomine na otroštvo, ko sta vam žitno kavo skuhali mama ali babica.
Bambu pomešamo z začimbami in vsebino rahlo pogrejemo, da začimbe zadišijo. Nato dodamo vrelo sladkano vodo in na koncu (spenjeno) mleko. Razmerje med vodo in mlekom lahko poljubno spreminjamo.
Na podoben način Arabci in Skandinavci začinjajo tudi pravo kavo.
Več o tem si lahko preberete tukaj.
08.04.2025
“Navdušena sem nad prispevki in recepti. Všeč mi je, ker so pospremljeni z zanimivostmi. Pravzaprav žitne kave Bambu sploh nisem poznala..., s spremljanjem te strani, pa odkrivam še nove "kulinarične razsežnosti". Hvala za prenašanje tega znanja, ki ga posreduje ga. Sabina.”
Liljana
Odgovor A.Vogel: Najlepša hvala za vaš komentar, nam veliko pomeni! Veseli nas, da so vam prispevki zanimivi in da najdete koristne informacije zase. Veliko zdravih dni vam želimo, ekipa Farmedice
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.