Obožujem vonj prave kave, uživam v tem, ko odprem vrečko, jo povonjam, jo skuham, nato pa ponudim – drugim. Nikoli se nisem zares spoprijateljila z njenim okusom na jeziku. Še dobro, da koristi kave ne presegajo morebitnih tveganj, ki jih prinaša zlasti prekomerno uživanje nekakovostne kave.
V zadnjih letih tudi vidik družabnosti ne rabi več toliko trpeti, saj vam z žitno kavo znajo postreči že v skoraj vsakem lokalu. Na delovnem mestu pa si vedno lahko pomagate z Bambujem, če se s sodelavci radi srečujete pri kavnem avtomatu. Skodelica vroče vode, žlička Bambuja in prijetno druženje se lahko nadaljuje.
Poleti pa kavo radi pijemo vsi, tudi tisti, ki je sicer ne maramo. Kozarcu dobro ohlajene kave, z ravno pravo merico sladkorja in pravih začimb ter kajpada najboljšega vanilijevega sladoleda, se tudi jaz ne morem upreti. Včasih jo pripravim tako, da polovico kave nadomestim z Bambujem, še večkrat pa jo pripravim izključno z njim. Tedaj so najbolj veseli otroci, ki lahko uživajo skupaj z odraslimi.
V vrelo vodo zamešamo sladkor, začimbe in Bambu. Ko se ohladi, prilijemo hladno mleko. V večje kozarce damo kepico sladoleda, prelijemo z žitno kavo in okrasimo s smetano, čokolado in cimetom v prahu. Takoj postrežemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.