A.Vogel Blog
 

V zadnjih letih tudi vidik družabnosti ne rabi več toliko trpeti, saj vam z žitno kavo znajo postreči že v skoraj vsakem lokalu. Na delovnem mestu pa si vedno lahko pomagate z Bambujem, če se s sodelavci radi srečujete pri kavnem avtomatu. Skodelica vroče vode, žlička Bambuja in prijetno druženje se lahko nadaljuje …

Poleti pa kavo radi pijemo vsi, tudi tisti, ki je sicer ne maramo. Kozarcu dobro ohlajene kave, z ravno pravo merico sladkorja in pravih začimb ter kajpada najboljšega vanilijevega sladoleda se tudi jaz ne morem upreti. Včasih jo pripravim tako, da polovico kave nadomestim z Bambujem, še večkrat pa jo pripravim izključno z njim. Tedaj so najbolj veseli otroci, ki lahko uživajo skupaj z odraslimi.

Za 4 ledene Bambu kave potrebujemo:

  • 4 žličke žitne kave A.Vogel Bambu
  • pol litra vrele vode
  • 1/4 litra mrzlega mleka
  • 4 žličke nerafiniranega trsnega sladkorja
  • noževa konica burbonske vanilije v prahu
  • noževa konica kardamoma v prahu
  • 250 g vanilijevega sladoleda
  • stepena smetana
  • nastrgana črna čokolada (vsaj 70% delež kakava)
  • cimet

V vrelo vodo zamešamo sladkor, začimbe in Bambu. Ko se ohladi, prilijemo hladno mleko. V večje kozarce damo kepico sladoleda, prelijemo z žitno kavo in okrasimo s smetano, čokolado in cimetom v prahu. Takoj postrežemo.

Recept je pripravila: Sabina Topolovec