Zapečen kavni napitek? Kaj takšnega morda še niste poizkusili ... Napitek, vreden vsakega požirka ...
Pečico segrejemo na 220 stopinj C. Beljaka s ščepcem soli stepemo v sneg. Dodamo polovico sladkorja in stepamo, dokler sneg ne postane čvrst in sijoč. Dodamo še ostalo polovico sladkorja.
Zmešamo Bambu, mleko in kokosovo mleko. V kozarce, odporne ne visoko temperaturo, nadevamo po eno kepico sladoleda in prelijemo z mešanico mleka in Bambuja. Okrasimo s stepenim beljakom. Kozarce postavimo v pečico za približno dve minuti, da se beljak obarva.
Uživajte v sladki pijači.
vir: www.avogel.fr
21.10.2019
“Kaj je Bambu in kje se dobi ”
Marina
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.