Preprost, a nadvse okusen namaz, bogat z rastlinskimi beljakovinami in zdravilno močjo zelišč.
Tofu pretlačimo z vilico, nato pa ga v mešalniku zmešamo skupaj s paradižnikovo mezgo, česnom in z oljem. Jedrca pinjol na suho popražimo, sesekljamo zelišča in oboje dodamo v maso iz tofuja. Začinimo po okusu z zeliščno soljo (npr. s Herbamare), poprom, papriko v prahu ali drugimi poljubnimi začimbami.
Namaz lahko shranimo v hladilniku, v steklenem kozarčku je uporaben približno teden dni.
Paradižnikova mezga vsebuje veliko likopena, ki skrbi za boljšo odpornost celic. Pinjole so podobno kot drugi oreščki prava hrana za možgane. Ugodno vplivajo na zaspano prebavo, krepijo spomin in podpirajo imunski in živčni sistem v telesu. Vsebujejo precej maščob (dragocene nenasičene maščobne kisline), vendar ne holesterola.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.