Preprost, a nadvse okusen namaz, bogat z rastlinskimi beljakovinami in zdravilno močjo zelišč.
Tofu pretlačimo z vilico, nato pa ga v mešalniku zmešamo skupaj s paradižnikovo mezgo, česnom in z oljem. Jedrca pinjol na suho popražimo, sesekljamo zelišča in oboje dodamo v maso iz tofuja. Začinimo po okusu z zeliščno soljo (npr. s Herbamare), poprom, papriko v prahu ali drugimi poljubnimi začimbami.
Namaz lahko shranimo v hladilniku, v steklenem kozarčku je uporaben približno teden dni.
Paradižnikova mezga vsebuje veliko likopena, ki skrbi za boljšo odpornost celic. Pinjole so podobno kot drugi oreščki prava hrana za možgane. Ugodno vplivajo na zaspano prebavo, krepijo spomin in podpirajo imunski in živčni sistem v telesu. Vsebujejo precej maščob (dragocene nenasičene maščobne kisline), vendar ne holesterola.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.