background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Namaz s tofujem in paradižnikom

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Preprost, a nadvse okusen namaz, bogat z rastlinskimi beljakovinami in zdravilno močjo zelišč.

Sestavine

  • 150 g tofuja
  • 2 žlici paradižnikove megze
  • 1 sesekljan strok česna
  • 1-2 žlice kakovostnega rastlinskega olja
  • 50 g jedrc pinjol
  • sesekljana sveža zelišča (npr. bazilika, origano, peteršilj, drobnjak,...)
  • zeliščna sol, poper, paprika

Tofu pretlačimo z vilico, nato pa ga v mešalniku zmešamo skupaj s paradižnikovo mezgo, česnom in z oljem. Jedrca pinjol na suho popražimo, sesekljamo zelišča in oboje dodamo v maso iz tofuja. Začinimo po okusu z zeliščno soljo (npr. s Herbamare), poprom, papriko v prahu ali drugimi poljubnimi začimbami.

Namaz lahko shranimo v hladilniku, v steklenem kozarčku je uporaben približno teden dni.  

Paradižnikova mezga vsebuje veliko likopena, ki skrbi za boljšo odpornost celic. Pinjole so podobno kot drugi oreščki prava hrana za možgane. Ugodno vplivajo na zaspano prebavo, krepijo spomin in podpirajo imunski in živčni sistem v telesu. Vsebujejo precej maščob (dragocene nenasičene maščobne kisline), vendar ne holesterola.

Vir: www.avogel.ch

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Da obstaja preprost in poceni način, da bo srce láhko kot peresce in nam bo še dolgo služilo? Vse to, če razumemo, da je ta organ veliko več kot zgolj črpalka.

Čudežni napitek za zdravo srce ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.