background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Najboljši medenjaki

  • Srednje zahtevno
  • 150 kosov
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • 150 kosov

V božičnem času ne smejo manjkati na nobeni mizi. In ti so res slastno dišeči, mehki in pregrešno dobri.

Sestavine

  • 450 g cvetličnega medu (ali druge sladke vrste)
  • 220 g polnovrednega trsnega sladkorja (npr. mascavo)
  • 100 masla
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 50 g kandirane limonine lupinice
  • 50 g kandirane pomarančne lupinice
  • pol kg bele pirine moke
  • pol kg polnozrnate pirine moke
  • 2 zavojčka vinskega kamna (nadomestek za pecilni prašek)
  • 3 žličke cimeta
  • po eno žličko kardamoma, ingverja, klinčkov, pimenta, koriandra, ingverja

Preliv:

  • Marelična marmelada
  • 200 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 100 g masla

Med s sladkorjem in maslom segrevamo in mešamo do gladkega. Ko se zmes ohladi, dodamo vse začimbe in razžvrkljani jajci, premešamo. Nato dodamo še presejani moki z vinskim kamnom. Dobro pregnetemo. Testo lahko takoj razvaljamo. Priporočam, da to počnete z manjšo količino naenkrat na dobro pomokani površini. Razvaljamo čim tanjše in izrežemo srca. Zlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo približno 7 minut pri 180 stopinjah Celzija. Ohlajene zlepimo skupaj z marmelado in do polovice pomakamo v stopljeno čokolado. Zlagamo v eni plasti in damo na hladno. Ko če čokolada strdi, preložimo v škatle, dobro zapremo in hranimo na hladnem.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam