V božičnem času ne smejo manjkati na nobeni mizi. In ti so res slastno dišeči, mehki in pregrešno dobri.
Med s sladkorjem in maslom segrevamo in mešamo do gladkega. Ko se zmes ohladi, dodamo vse začimbe in razžvrkljani jajci, premešamo. Nato dodamo še presejani moki z vinskim kamnom. Dobro pregnetemo. Testo lahko takoj razvaljamo. Priporočam, da to počnete z manjšo količino naenkrat na dobro pomokani površini. Razvaljamo čim tanjše in izrežemo srca. Zlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo približno 7 minut pri 180 stopinjah Celzija. Ohlajene zlepimo skupaj z marmelado in do polovice pomakamo v stopljeno čokolado. Zlagamo v eni plasti in damo na hladno. Ko če čokolada strdi, preložimo v škatle, dobro zapremo in hranimo na hladnem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.