V božičnem času ne smejo manjkati na nobeni mizi. In ti so res slastno dišeči, mehki in pregrešno dobri.
Med s sladkorjem in maslom segrevamo in mešamo do gladkega. Ko se zmes ohladi, dodamo vse začimbe in razžvrkljani jajci, premešamo. Nato dodamo še presejani moki z vinskim kamnom. Dobro pregnetemo. Testo lahko takoj razvaljamo. Priporočam, da to počnete z manjšo količino naenkrat na dobro pomokani površini. Razvaljamo čim tanjše in izrežemo srca. Zlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo približno 7 minut pri 180 stopinjah Celzija. Ohlajene zlepimo skupaj z marmelado in do polovice pomakamo v stopljeno čokolado. Zlagamo v eni plasti in damo na hladno. Ko če čokolada strdi, preložimo v škatle, dobro zapremo in hranimo na hladnem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.