Zvezdice nas s pravljičnim sladkornim poprhom in cimetovim vonjem popeljejo v čudovit praznični čas.
Vse začimbe pomešamo z zmehčanim maslom. Dodamo mlete lešnike in premešamo, nato pa še moko, sladkor in jajce. Na roke zamesimo gladko testo.
Testo razdelimo na dva dela. Iz obeh oblikujemo valj dolžine približno 25 cm. Valj s treh strani sploščimo, da dobimo obliko trikotnika (s stranico približno 4 cm). Zavijemo v prozorno folijo za živila in za pol ure postavimo v zamrzovalnik.
Nato z ostrim nožem narežemo na približno pol cm debele trikotnike. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko (potrebovali bomo dva) in spečemo v vnaprej ogreti pečici (10 min pri 150 stopinjah Celzija, ventilator).
Pečene kekse nekoliko ohladimo, nato pa po dva skupaj zlepimo z marmelado, ki jo predhodno povsem gladko razmešamo. Po želji nekaj božičnih začimb dodamo tudi marmeladi.
Kekse posipamo z brezovim sladkorjem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.