Zvezdice nas s pravljičnim sladkornim poprhom in cimetovim vonjem popeljejo v čudovit praznični čas.
Vse začimbe pomešamo z zmehčanim maslom. Dodamo mlete lešnike in premešamo, nato pa še moko, sladkor in jajce. Na roke zamesimo gladko testo.
Testo razdelimo na dva dela. Iz obeh oblikujemo valj dolžine približno 25 cm. Valj s treh strani sploščimo, da dobimo obliko trikotnika (s stranico približno 4 cm). Zavijemo v prozorno folijo za živila in za pol ure postavimo v zamrzovalnik.
Nato z ostrim nožem narežemo na približno pol cm debele trikotnike. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko (potrebovali bomo dva) in spečemo v vnaprej ogreti pečici (10 min pri 150 stopinjah Celzija, ventilator).
Pečene kekse nekoliko ohladimo, nato pa po dva skupaj zlepimo z marmelado, ki jo predhodno povsem gladko razmešamo. Po želji nekaj božičnih začimb dodamo tudi marmeladi.
Kekse posipamo z brezovim sladkorjem.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.