Mafini so priljubljena oblica sladic, saj je vsem skupna hitra priprava. Ste že kdaj poizkusili mafine s kvinojo?
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.
Vodo zavremo, dodamo kvinojo in kuhamo 12-15 minut.
Medtem narežemo sadje in ga dodamo suhim sestavinam: moki, sladkorju, vinskemu kamnu in cimetu. Dodamo 500 ml kuhane kvinoje.
V drugi posodi zmešamo mleko, jajce in vanilijev ekstrakt. Sedaj pomešamo vse sestavine.
Maso nadevamo v modelčke za muffine in jih pečemo 20-25 minut.
Vir: www.avogel.ca
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.