background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Muffini iz kvinoje

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 12 muffinov
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 12 muffinov

Mafini so priljubljena oblica sladic, saj je vsem skupna hitra priprava. Ste že kdaj poizkusili mafine s kvinojo?

Sestavine

  • 250 ml (1 skodelica) kvinoje (speremo jo pod vročo vodo)
  • 500 ml vode
  • 425 ml polnozrnate moke (pšenična, pirina, kamutova)
  • 125 ml polnovrednega trsnega sladkorja
  • 1 ½ žličke vinskega kamna (nadomestek za pecilni prašek)
  • 1 žlička cimeta
  • 4 jabolka, narezana na kockice (½ cm x ½ cm)
  • 150 ml jagod, narezanih na majhne koščke
  • 175 ml mandljevega mleka (lahko tudi riževo ali sojino)
  • 1 jajce
  • 2 jedilni žlici žafranikinega olja (lahko tudi sončničnega ali sezamovega)
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

Vodo zavremo, dodamo kvinojo in kuhamo 12-15 minut.

Medtem narežemo sadje in ga dodamo suhim sestavinam: moki, sladkorju, vinskemu kamnu in cimetu. Dodamo 500 ml kuhane kvinoje.

V drugi posodi zmešamo mleko, jajce in vanilijev ekstrakt. Sedaj pomešamo vse sestavine.

Maso nadevamo v modelčke za muffine in jih pečemo 20-25 minut.

Vir: www.avogel.ca

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.