background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Miso juha

  • Priprava:
    Čas:
  • Srednje
  • Za 4 - 6 krožnikov
  • Prep: min
  • Srednje
  • Za 4 - 6 krožnikov

Kombinacija domačih in daljnih sestavin. Za hranljivo juhico, ki v zimskih dneh prijetno ogreje želodec.

Sestavine

  • 1 manjša šalotka
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 500 g cvetače
  • 250 g rumenega korenja
  • 2 stroka česna
  • 2 cm³ korenine ingverja
  • 50 g tatarske ajde
  • 125 g bio tofuja
  • 1 košček (5 cm) alge kombu
  • 3 žlice riževe miso paste
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 l vode

Cvetačo razdelimo na čim bolj drobne cvetove. Korenje narežemo na tanke rezance. Čebulo sesekljamo. Česen stisnemo. Operemo ajdo. Tofu narežemo na majhne kockice.

Na olju posteklenimo šalotko in ji dodamo korenje. Prepražimo, da zadiši, nato dodamo oprano tatarsko ajdo, stisnjen česen in cvetačo. Ko zavre, kuhamo še pet minut.

Vmes algo narežemo na drobne trakove, prav tako ingver.

Iz juhe vzamemo eno zajemalko tekočine in v njej razmešamo miso pasto. Dodamo jo v juho, skupaj z narezano algo, ingverjem in tofujem. Kuhamo še 10 minut, vendar juha ne sme več vreti. Dodamo še kis in juha je pripravljena.

Ko jo postrežemo, jo izdatno potresemo se sesekljanim peteršiljem.

Dober tek.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam