background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Miso juha

  • Priprava:
    Čas:
  • Srednje
  • Za 4 - 6 krožnikov
  • Prep: min
  • Srednje
  • Za 4 - 6 krožnikov

Kombinacija domačih in daljnih sestavin. Za hranljivo juhico, ki v zimskih dneh prijetno ogreje želodec.

Sestavine

  • 1 manjša šalotka
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 500 g cvetače
  • 250 g rumenega korenja
  • 2 stroka česna
  • 2 cm³ korenine ingverja
  • 50 g tatarske ajde
  • 125 g bio tofuja
  • 1 košček (5 cm) alge kombu
  • 3 žlice riževe miso paste
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 l vode

Cvetačo razdelimo na čim bolj drobne cvetove. Korenje narežemo na tanke rezance. Čebulo sesekljamo. Česen stisnemo. Operemo ajdo. Tofu narežemo na majhne kockice.

Na olju posteklenimo šalotko in ji dodamo korenje. Prepražimo, da zadiši, nato dodamo oprano tatarsko ajdo, stisnjen česen in cvetačo. Ko zavre, kuhamo še pet minut.

Vmes algo narežemo na drobne trakove, prav tako ingver.

Iz juhe vzamemo eno zajemalko tekočine in v njej razmešamo miso pasto. Dodamo jo v juho, skupaj z narezano algo, ingverjem in tofujem. Kuhamo še 10 minut, vendar juha ne sme več vreti. Dodamo še kis in juha je pripravljena.

Ko jo postrežemo, jo izdatno potresemo se sesekljanim peteršiljem.

Dober tek.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Nad bolečine z gorsko arniko

Gorska arnika - enako učinkovita kot zdravila

Kako pomaga arnika?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.