Kombinacija domačih in daljnih sestavin. Za hranljivo juhico, ki v zimskih dneh prijetno ogreje želodec.
Cvetačo razdelimo na čim bolj drobne cvetove. Korenje narežemo na tanke rezance. Čebulo sesekljamo. Česen stisnemo. Operemo ajdo. Tofu narežemo na majhne kockice.
Na olju posteklenimo šalotko in ji dodamo korenje. Prepražimo, da zadiši, nato dodamo oprano tatarsko ajdo, stisnjen česen in cvetačo. Ko zavre, kuhamo še pet minut.
Vmes algo narežemo na drobne trakove, prav tako ingver.
Iz juhe vzamemo eno zajemalko tekočine in v njej razmešamo miso pasto. Dodamo jo v juho, skupaj z narezano algo, ingverjem in tofujem. Kuhamo še 10 minut, vendar juha ne sme več vreti. Dodamo še kis in juha je pripravljena.
Ko jo postrežemo, jo izdatno potresemo se sesekljanim peteršiljem.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.