A.Vogel Blog
 

Za 4 - 6 krožnikov:

  • 1 manjša šalotka
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 500 g cvetače
  • 250 g rumenega korenja
  • 2 stroka česna
  • 2 cm³ korenine ingverja
  • 50 g tatarske ajde
  • 125 g bio tofuja
  • 1 košček (5 cm) alge kombu
  • 3 žlice riževe miso paste
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 l vode

Algo temeljito splaknemo pod tekočo vodo in jo za pol ure namočimo v vroči vodi.

Zavremo 1 l vode.

Cvetačo razdelimo na čim bolj drobne cvetove. Korenje narežemo na tanke rezance. Čebulo sesekljamo. Česen stisnemo. Operemo ajdo. Tofu narežemo na majhne kockice.

Na olju posteklenimo šalotko in ji dodamo korenje. Prepražimo, da zadiši, nato dodamo oprano tatarsko ajdo, stisnjen česen in cvetačo. Ko zavre, kuhamo še pet minut.

Vmes algo narežemo na drobne trakove, prav tako ingver.

Iz juhe vzamemo eno zajemalko tekočine in v njej razmešamo miso pasto. Dodamo jo v juho, skupaj z narezano algo, ingverjem in tofujem. Kuhamo še 10 minut, vendar juha ne sme več vreti. Dodamo še kis in juha je pripravljena.

Ko jo postrežemo, jo izdatno potresemo se sesekljanim peteršiljem.

Dober tek.

Recept je pripravila in zapisala: Sabina Topolovec