background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Grahova juha z rižem

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Prave juhe so preredko na naših jedilnikih, čeprav je marsikatero enostavno pripraviti. Grah je na voljo vse leto, svež ali zamrznjen, prav tako riž, ki je skoraj zagotovo v shrambi.

Sestavine

  • 200 g graha
  • 60 g riža
  • 1 korenček
  • 1 žlica maščobe
  • pol manjše čebule
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 1 žlička suhega kraškega šetraja
  • 1 lovorjev list
  • 2 žlički limonske bazilike
  • 2 stroka česna
  • ¼ žličke kurkume
  • sol po okusu

Čebulo sesekljamo in jo posteklenimo na maščobi. Dodamo še grah in pražimo dve minuti. Zalijemo z vrelo jušno osnovo in dodamo lovorjev list. 15 minut pred koncem kuhanja dodamo opran riž , sesekljan korenček, šetraj in kurkumo. Ko je juha kuhana, dodamo še baziliko in strt česen ter solimo po okusu.

Prehransko moč izboljšamo s pravilno predpripravo živil. Čebulo in česen sesekljamo in pustimo deset minut na zraku, preden ju dodamo v jed. Čebulo le rahlo prepražimo, da ovene. Če se obarva, postane težje prebavljiva. Riž namakamo vsaj eno uro, preden ga dodamo v jed. Na ta način iz njega odstranimo del fitinske kisline. Še bolje je, če riž namakamo več ur, npr. preko noči.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Da obstaja preprost in poceni način, da bo srce láhko kot peresce in nam bo še dolgo služilo? Vse to, če razumemo, da je ta organ veliko več kot zgolj črpalka.

Čudežni napitek za zdravo srce ...

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.