Če imate radi čokoladne stvaritve in si drznete preizkušati tudi s tako nenavadnimi dodatki, kot je rdeča pesa, bo recept kot nalašč za vas. Z dodatkom kopice začimb in kakovostnega kakava je torta zelo slastna. Brez skrbi, pese ne bo nihče okusil. Preizkušeno!
V mešalniku posebej zmešamo tekoče sestavine: Stepemo jajca s sladkorjem, dodamo olje, v katerem smo prej razmešali vse začimbe, nato še vodo in pire kuhane pese. V zmes vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom in kakavom.
Prelijemo v namaščen tortni model in pečemo približno 25 minut na 180 stopinj Celzija.
Ohlajeno torto večkrat prebodemo z vilicami in jo navlažimo z jabolčnim sokom (približno 1 dcl). Nato jo prelijemo z vročo mešanico stopljenega masla in čokolade (nad vodno paro). Torta naj na hladnem počiva vsaj pol ure, nato jo postrežemo.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.