Če imate radi čokoladne stvaritve in si drznete preizkušati tudi s tako nenavadnimi dodatki, kot je rdeča pesa, bo recept kot nalašč za vas. Z dodatkom kopice začimb in kakovostnega kakava je torta zelo slastna. Brez skrbi, pese ne bo nihče okusil. Preizkušeno!
V mešalniku posebej zmešamo tekoče sestavine: Stepemo jajca s sladkorjem, dodamo olje, v katerem smo prej razmešali vse začimbe, nato še vodo in pire kuhane pese. V zmes vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom in kakavom.
Prelijemo v namaščen tortni model in pečemo približno 25 minut na 180 stopinj Celzija.
Ohlajeno torto večkrat prebodemo z vilicami in jo navlažimo z jabolčnim sokom (približno 1 dcl). Nato jo prelijemo z vročo mešanico stopljenega masla in čokolade (nad vodno paro). Torta naj na hladnem počiva vsaj pol ure, nato jo postrežemo.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.