Osvežila, lahka sladica s kombinacijo bazilike in malin, ki prijetno preseneti.
Granola:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Z roko pomešamo vse sestavine za granolo, da se javorov sirup in kokosovo olje oprimeta vseh kosmičev in oreščkov. Nato zmes na tanko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut, vmes občasno premešamo. Pustimo, da se ohladi, saj granola šele takrat postane hrustljava.
Muosse:
Pripravimo malinov pire. 150 g malin segrejemo z 1 žlico trsnega sladkorja (oz. po želji). Ko se zmehčajo, jih pretlačimo, po želji skozi sito, da odstranimo pečke. V ohlajeno zmes vmešano še 1 žlico Molkosana.
15 g sladkorja in vaniljev sladkor zmeljemo v kavnem mlinčku. Preostanek sladkorja uporabimo za trenje bazilike v možnarju. Sladkor pomaga, da baziliko lažje spremenimo v pasto.
Stepemo sladko smetano ter vanjo vmešamo mascarpone, mleti sladkor in bazilikino zmes.
V kozarčke izmenično nalagamo plast mascarpone kreme (vanjo s prstom potisnemo tudi nekaj svežih malin) in pireja malin. Postavimo v hladilnik za približno eno uro.
Okrasimo s preostankom svežih malin, potresemo z granolo in ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.