background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Malinin mousse z baziliko

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Osvežila, lahka sladica s kombinacijo bazilike in malin, ki prijetno preseneti.

Sestavine

  • 250 g mascarpone sira
  • 200 ml sladke smetane
  • 20 g polnovrednega trsnega sladkorja + 1 žlica (za malinov pire)
  • vaniljev sladkor
  • pest  sveže bazilike (ca. 10 lističev)
  • 150 g malin (za pire) + 50 g svežih malin
  • 1 žlica Molkosana

Sestavine za granolo:

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • 1 žlica kokosovega olja
  • ščepec soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • pest poljubnih sesekljanih oreščkov (lešniki, orehi, mandlji, indijski oreščki …)

Granola:

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Z roko pomešamo vse sestavine za granolo, da se javorov sirup in kokosovo olje oprimeta vseh kosmičev in oreščkov. Nato zmes na tanko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut, vmes občasno premešamo. Pustimo, da se ohladi, saj granola šele takrat postane hrustljava.

Muosse:

Pripravimo malinov pire. 150 g malin segrejemo z 1 žlico trsnega sladkorja (oz. po želji). Ko se zmehčajo, jih pretlačimo, po želji skozi sito, da odstranimo pečke. V ohlajeno zmes vmešano še 1 žlico Molkosana.

15 g sladkorja in vaniljev sladkor zmeljemo v kavnem mlinčku. Preostanek sladkorja uporabimo za trenje bazilike v možnarju. Sladkor pomaga, da baziliko lažje spremenimo v pasto.

Stepemo sladko smetano ter vanjo vmešamo mascarpone, mleti sladkor in bazilikino zmes.

V kozarčke izmenično nalagamo plast mascarpone kreme (vanjo s prstom potisnemo tudi nekaj svežih malin) in pireja malin. Postavimo v hladilnik za približno eno uro.

Okrasimo s preostankom svežih malin, potresemo z granolo in ponudimo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam