background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Malinin mousse z baziliko

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Osvežila, lahka sladica s kombinacijo bazilike in malin, ki prijetno preseneti.

Sestavine

  • 250 g mascarpone sira
  • 200 ml sladke smetane
  • 20 g polnovrednega trsnega sladkorja + 1 žlica (za malinov pire)
  • vaniljev sladkor
  • pest  sveže bazilike (ca. 10 lističev)
  • 150 g malin (za pire) + 50 g svežih malin
  • 1 žlica Molkosana

Sestavine za granolo:

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici javorovega sirupa
  • 1 žlica kokosovega olja
  • ščepec soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • pest poljubnih sesekljanih oreščkov (lešniki, orehi, mandlji, indijski oreščki …)

Granola:

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Z roko pomešamo vse sestavine za granolo, da se javorov sirup in kokosovo olje oprimeta vseh kosmičev in oreščkov. Nato zmes na tanko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut, vmes občasno premešamo. Pustimo, da se ohladi, saj granola šele takrat postane hrustljava.

Muosse:

Pripravimo malinov pire. 150 g malin segrejemo z 1 žlico trsnega sladkorja (oz. po želji). Ko se zmehčajo, jih pretlačimo, po želji skozi sito, da odstranimo pečke. V ohlajeno zmes vmešano še 1 žlico Molkosana.

15 g sladkorja in vaniljev sladkor zmeljemo v kavnem mlinčku. Preostanek sladkorja uporabimo za trenje bazilike v možnarju. Sladkor pomaga, da baziliko lažje spremenimo v pasto.

Stepemo sladko smetano ter vanjo vmešamo mascarpone, mleti sladkor in bazilikino zmes.

V kozarčke izmenično nalagamo plast mascarpone kreme (vanjo s prstom potisnemo tudi nekaj svežih malin) in pireja malin. Postavimo v hladilnik za približno eno uro.

Okrasimo s preostankom svežih malin, potresemo z granolo in ponudimo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.

Mikroplastika – kako ji ubežati, preden nas pogoltne!

Z nafarmakološkimi pristopi nad boleča ušesa in vnetje sluhovoda

Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo. 

Ključno je hitro ukrepanje!

Naj vam migrena ne pokvari počitnic

Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru. 

Migrena na dopustu

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam