Osvežila, lahka sladica s kombinacijo bazilike in malin, ki prijetno preseneti.
Granola:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Z roko pomešamo vse sestavine za granolo, da se javorov sirup in kokosovo olje oprimeta vseh kosmičev in oreščkov. Nato zmes na tanko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut, vmes občasno premešamo. Pustimo, da se ohladi, saj granola šele takrat postane hrustljava.
Muosse:
Pripravimo malinov pire. 150 g malin segrejemo z 1 žlico trsnega sladkorja (oz. po želji). Ko se zmehčajo, jih pretlačimo, po želji skozi sito, da odstranimo pečke. V ohlajeno zmes vmešano še 1 žlico Molkosana.
15 g sladkorja in vaniljev sladkor zmeljemo v kavnem mlinčku. Preostanek sladkorja uporabimo za trenje bazilike v možnarju. Sladkor pomaga, da baziliko lažje spremenimo v pasto.
Stepemo sladko smetano ter vanjo vmešamo mascarpone, mleti sladkor in bazilikino zmes.
V kozarčke izmenično nalagamo plast mascarpone kreme (vanjo s prstom potisnemo tudi nekaj svežih malin) in pireja malin. Postavimo v hladilnik za približno eno uro.
Okrasimo s preostankom svežih malin, potresemo z granolo in ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.