Osvežila, lahka sladica s kombinacijo bazilike in malin, ki prijetno preseneti.
Granola:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Z roko pomešamo vse sestavine za granolo, da se javorov sirup in kokosovo olje oprimeta vseh kosmičev in oreščkov. Nato zmes na tanko razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut, vmes občasno premešamo. Pustimo, da se ohladi, saj granola šele takrat postane hrustljava.
Muosse:
Pripravimo malinov pire. 150 g malin segrejemo z 1 žlico trsnega sladkorja (oz. po želji). Ko se zmehčajo, jih pretlačimo, po želji skozi sito, da odstranimo pečke. V ohlajeno zmes vmešano še 1 žlico Molkosana.
15 g sladkorja in vaniljev sladkor zmeljemo v kavnem mlinčku. Preostanek sladkorja uporabimo za trenje bazilike v možnarju. Sladkor pomaga, da baziliko lažje spremenimo v pasto.
Stepemo sladko smetano ter vanjo vmešamo mascarpone, mleti sladkor in bazilikino zmes.
V kozarčke izmenično nalagamo plast mascarpone kreme (vanjo s prstom potisnemo tudi nekaj svežih malin) in pireja malin. Postavimo v hladilnik za približno eno uro.
Okrasimo s preostankom svežih malin, potresemo z granolo in ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.