background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Osvežilna ajdova krema

  • Čas:
  • Preprosto
  • 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 2 osebi

Okusen zajtrk, malica ali večerja. Lahko pa postane tudi sladica, če v kremo dodate nekaj več medu ali datljev in vse skupaj okrasite s stepeno sladko smetano.

Sestavine

  • 2 skodelici nakaljene ajde*
  • 2 žlici fino mlete rožičeve moke
  • 2 žlici cvetličnega medu
  • 2 žlici mletih lešnikov
  • 2 žlici orehovega olja
  • 1 jabolko
  • 4 izkoščičene suhe slive (mehke)
  • ½ skodelice navadnega jogurta
  • ½ žličke cimeta

Vse sestavine damo v blender in v nekaj sekundah dobimo gladko slastno kremo, v kateri prav nihče ne bo mogel ugotoviti priokusa ajde.

*Ajdo lahko uživamo surovo, v obliki kalčkov. Kalimo lahko le hladno luščeno ajdo, ki je svetle zelenkaste barve. Običajna ajdova kaša rjave barve ne skali. Ajda za kaljenje potrebuje le dan ali dva.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam