Okusen zajtrk, malica ali večerja. Lahko pa postane tudi sladica, če v kremo dodate nekaj več medu ali datljev in vse skupaj okrasite s stepeno sladko smetano.
Vse sestavine damo v blender in v nekaj sekundah dobimo gladko slastno kremo, v kateri prav nihče ne bo mogel ugotoviti priokusa ajde.
*Ajdo lahko uživamo surovo, v obliki kalčkov. Kalimo lahko le hladno luščeno ajdo, ki je svetle zelenkaste barve. Običajna ajdova kaša rjave barve ne skali. Ajda za kaljenje potrebuje le dan ali dva.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.