Odličen način za porabo slastnih mehkih kakijev. S svojo sladkobo pa poskrbijo še za manj pregrešen posladek.
Rozine operemo in jih prelijemo z mešanico ruma in vode. Dodamo tudi ščepec soli, ki iz rozin izvabi več sladkobe.
V kavnem mlinčku skupaj z žlico sladkorja v fin prah zmeljemo janež in pomarančno lupinico. Dobljeni prah skupaj z ostalimi začimbami dodamo v stopljeno maslo.
Jajca penasto umešamo s sladkorjem.
Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom in dodamo mleti mak.
V stepena jajca dodamo raztopljeno in ohlajeno maslo z začimbami, napojene rozine ter suho mešanico moke, maka in vinskega kamna.
Zmes razporedimo v pravokoten pekač, ki ga predhodno namažemo z maslom.
Pečemo približno 30 min pri 180 stopinjah Celzija.
Pecivo nekoliko ohladimo in ga premažemo z marmelado. Po marmeladi prelijemo čokolado, ki so stopimo nad vodno kopeljo. Ko se čokolada strdi, posipamo s kakavom.
Narežemo na večje kocke in postrežemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.