Za ljubitelje temnih čokoladnih stvaritev in božičnih začimb. Prepustite se nežni strukturi še toplega peciva in uživajte v vsakem grižljaju.
Nad vodno kopeljo raztopimo 200 g temne čokolade, maslo in sladkor. Dodamo vse začimbe. Ko se čokoladna tekoča zmes ohladi, vanjo vmešamo stepena jajca ter moko, ki jo presejemo skupaj s kakavom in vinskim kamnom. Nazadnje vmešamo na drobne kocke sesekljamo izbrano čokolado. Prelijemo v manjši model, ki ga obložimo s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah 25-30 minut, če želimo še nekoliko mehko sredico oz. nekaj minut dlje, če želimo, da je pecivo povsem prepečeno.
Najbolje tekne še rahlo toplo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.
Gibanje je element, ki v obdobju postenja ne sme manjkati.
Za vse kreativne, ki si radi sami pripravljate svoje domače pripravke.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.