Za ljubitelje temnih čokoladnih stvaritev in božičnih začimb. Prepustite se nežni strukturi še toplega peciva in uživajte v vsakem grižljaju.
Nad vodno kopeljo raztopimo 200 g temne čokolade, maslo in sladkor. Dodamo vse začimbe. Ko se čokoladna tekoča zmes ohladi, vanjo vmešamo stepena jajca ter moko, ki jo presejemo skupaj s kakavom in vinskim kamnom. Nazadnje vmešamo na drobne kocke sesekljamo izbrano čokolado. Prelijemo v manjši model, ki ga obložimo s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah 25-30 minut, če želimo še nekoliko mehko sredico oz. nekaj minut dlje, če želimo, da je pecivo povsem prepečeno.
Najbolje tekne še rahlo toplo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.