Za ljubitelje temnih čokoladnih stvaritev in božičnih začimb. Prepustite se nežni strukturi še toplega peciva in uživajte v vsakem grižljaju.
Nad vodno kopeljo raztopimo 200 g temne čokolade, maslo in sladkor. Dodamo vse začimbe. Ko se čokoladna tekoča zmes ohladi, vanjo vmešamo stepena jajca ter moko, ki jo presejemo skupaj s kakavom in vinskim kamnom. Nazadnje vmešamo na drobne kocke sesekljamo izbrano čokolado. Prelijemo v manjši model, ki ga obložimo s papirjem za peko. Pečemo pri 180 stopinjah 25-30 minut, če želimo še nekoliko mehko sredico oz. nekaj minut dlje, če želimo, da je pecivo povsem prepečeno.
Najbolje tekne še rahlo toplo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.