Zdravi, domači, slastno dišeči, polni dragocenih beljakovin in ogljikovih hidratov in najboljši še topli, v družbi najljubšega čaja.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Čičeriko precedimo in mešalniku zmešamo skupaj s sezamovo pasto, mandljevim maslom, datljevim sirupom in mandljevim mlekom. Testo predenemo v skledo in mu dodamo kosmiče, cimet in kokosov sladkor. Zgnetemo na roke in oblikujemo majhne piškote. Vsakega posipamo z malo cimetovega sladkorja in pečemo na papirju za peko približno 10 minut. Nato piškote obrnemo in posipamo še z druge strani. Pečemo še deset minut.
Vir: avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.