Med pospravljanjem shrambe lahko hitro najdemo nekaj sestavin, iz katerih lahko pripravimo okusne in zdrave polpete. Uspejo tudi iz povsem rastlinskih sestavin.
Lečo čez noč (ali vsaj za nekaj ur) namočimo v večjo količino vode. Nato jo odcedimo, temeljito speremo in pristavimo z lovorovim listom. Kuhamo posolimo.
Laneno seme zmeljemo v kavnem mlinčku ali kosmičniku ter ga pomešamo z ovsenimi kosmiči. Mešanico prelijemo z vročo zelenjavno juho in pustimo nabrekati 15 minut.
Kuhamo lečo odcedimo in ohladimo. Dodamo vse začimbe, grobo sesekljane orehe, sesekljano šalotko in česen, sezam, drobno naribano zeleno in mešanico lanu in ovsenih kosmičev. Solimo po okusu.
Oblikujemo polpete, jih povaljamo v drobtinicah in »ocvremo«. Priporočam večjo posodo z debelejšim dnom, kjer z maščobo namažemo le dno posode. Pečemo pokrite. Ko jih obrnemo, po potrebi dodamo še nekaj malega maščobe.
Postrežemo npr. s hladno jogurtovo omako z zelišči, paradižnikovo omako in podobno.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.
Gibanje je element, ki v obdobju postenja ne sme manjkati.
Za vse kreativne, ki si radi sami pripravljate svoje domače pripravke.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.