Pomoč uporabnikom
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namMed pospravljanjem shrambe lahko hitro najdemo nekaj sestavin, iz katerih lahko pripravimo okusne in zdrave polpete. Uspejo tudi iz povsem rastlinskih sestavin.
Lečo čez noč (ali vsaj za nekaj ur) namočimo v večjo količino vode. Nato jo odcedimo, temeljito speremo in pristavimo z lovorovim listom. Kuhamo posolimo.
Laneno seme zmeljemo v kavnem mlinčku ali kosmičniku ter ga pomešamo z ovsenimi kosmiči. Mešanico prelijemo z vročo zelenjavno juho in pustimo nabrekati 15 minut.
Kuhamo lečo odcedimo in ohladimo. Dodamo vse začimbe, grobo sesekljane orehe, sesekljano šalotko in česen, sezam, drobno naribano zeleno in mešanico lanu in ovsenih kosmičev. Solimo po okusu.
Oblikujemo polpete, jih povaljamo v drobtinicah in »ocvremo«. Priporočam večjo posodo z debelejšim dnom, kjer z maščobo namažemo le dno posode. Pečemo pokrite. Ko jih obrnemo, po potrebi dodamo še nekaj malega maščobe.
Postrežemo npr. s hladno jogurtovo omako z zelišči, paradižnikovo omako in podobno.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.
Pišite namRadi pojete? Mnogi delimo to strast. Tudi naša sodelavka Danica.
Preberite njeno zgodbo s petjem.Marsikdo si pri lajšanju tegob rad pomaga sam. To je včasih odlično, spet drugič pa lahko tudi nevarno.
Na kaj moramo paziti?Ko skozi okna posveti svetlo spomladansko sonce, se vestnih gospodinj polasti nemir, ki napove boj slehernemu prahu, nečistoči in neredu. Očistiti pa je treba tudi naše telo.
Nasvet ljudskega zdravnika - spomladansko razstrupljanjeOdkrijte zgodbo Alfreda VoglaV naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!