Eksotična juha polnega okusa in zdravilnih moči začimb. Hitro pripravljena, preprosta in slastna.
Lečo čez noč namočimo v veliki količini vode. Namočeno lečo temeljito speremo pod tekočo vodo in jo skuhamo v sveži vodi do mehkega (približno 15 – 20 minut). Kuhano lečo odcedimo. Očistimo por, korenček, šalotki, ingver in česen ter sesekljamo na drobne kolobarčke. Strok čilija razpolovimo in odstranimo semena (uporabimo rokavice!) ter drobno sesekljamo.
Zelenjavo in sesekljan čili prepražimo na sezamovem olju. Dodamo curry in rahlo prepražimo, nato zalijemo s kokosovim mlekom in zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo približno 10 minut.
Dodamo lečo in začinimo po okusu. Postrežemo v globokih krožnikih in posujemo s sesekljanimi svežimi zelišči.
Jed lahko uporabimo tudi kot osnovo za ribjo juho. V tem primeru po osebi potrebujemo še 100 – 150 g ribjega fileja (npr. morski vrag ali polenovka) in/ali kozic, ki jih skuhamo v juhi.
vir: www.avogel.de
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.