background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Lečina juha s kokosovim mlekom

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Eksotična juha polnega okusa in zdravilnih moči začimb. Hitro pripravljena, preprosta in slastna.

Sestavine

  • 200 g zelene leče
  • 1 por
  • 1 korenček
  • 1 strok česna
  • 2 šalotki
  • 1 strok čilija
  • 1 majhen košček ingverja
  • 1 žlička začimbne mešanice v prahu curry
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • šopek drobno sesekljanih mešanih zelišč
  • 20 ml sezamovega olja
  • sol (npr. Herbamare
  • poper

Lečo čez noč namočimo v veliki količini vode. Namočeno lečo temeljito speremo pod tekočo vodo in jo skuhamo v sveži vodi do mehkega (približno 15 – 20 minut). Kuhano lečo odcedimo. Očistimo por, korenček, šalotki, ingver in česen ter sesekljamo na drobne kolobarčke. Strok čilija razpolovimo in odstranimo semena (uporabimo rokavice!) ter drobno sesekljamo.

Zelenjavo in sesekljan čili prepražimo na sezamovem olju. Dodamo curry in rahlo prepražimo, nato zalijemo s kokosovim mlekom in zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo približno 10 minut.

Dodamo lečo in začinimo po okusu. Postrežemo v globokih krožnikih in posujemo s sesekljanimi svežimi zelišči.

Jed lahko uporabimo tudi kot osnovo za ribjo juho. V tem primeru po osebi potrebujemo še 100 – 150 g ribjega fileja (npr. morski vrag ali polenovka) in/ali kozic, ki jih skuhamo v juhi.  

vir: www.avogel.de  

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam