Eksotična juha polnega okusa in zdravilnih moči začimb. Hitro pripravljena, preprosta in slastna.
Lečo čez noč namočimo v veliki količini vode. Namočeno lečo temeljito speremo pod tekočo vodo in jo skuhamo v sveži vodi do mehkega (približno 15 – 20 minut). Kuhano lečo odcedimo. Očistimo por, korenček, šalotki, ingver in česen ter sesekljamo na drobne kolobarčke. Strok čilija razpolovimo in odstranimo semena (uporabimo rokavice!) ter drobno sesekljamo.
Zelenjavo in sesekljan čili prepražimo na sezamovem olju. Dodamo curry in rahlo prepražimo, nato zalijemo s kokosovim mlekom in zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo približno 10 minut.
Dodamo lečo in začinimo po okusu. Postrežemo v globokih krožnikih in posujemo s sesekljanimi svežimi zelišči.
Jed lahko uporabimo tudi kot osnovo za ribjo juho. V tem primeru po osebi potrebujemo še 100 – 150 g ribjega fileja (npr. morski vrag ali polenovka) in/ali kozic, ki jih skuhamo v juhi.
vir: www.avogel.de
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.