background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Lečine omlete (tortilje)

  • Čas:
  • Preprosto
  • 6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 6 oseb

Okusne omlete, polne dragocenih beljakovin, ki jih iz nekaj polnovrednih sestavin zlahka ustvarimo sami.

Sestavine

  • 140 g rdeče leče
  • 50 g kvinoje
  • 200 g vode
  • 15 g chia semen
  • ½ žličke kurkume
  • ½ žličke mletega koriandra
  • ½ žličke mlete paprike
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • zeliščna sol Herbamare
  • olje za pečenje

Lečo speremo in jo namakamo v večji količini vode.
Kvinojo speremo pod vročo vodo in jo prav tako namakamo. Oboje je potrebno namakati vsaj dve uri, še bolje čez noč.
Nato oboje speremo s svežo, tekoče vodo, dobro odcedimo in skupaj z ostalimi sestavinami do gladkega zmešamo v mešalniku.

Na ponvi dobro segrejemo maščobo in razporedimo približno eno šestino pripravljene mase. Ker je zmes precej gosta, jo po celotni površini ponve razporedimo s pomočjo lopatice. Na vsaki strani omleto pečemo približno tri minute.

Med peko omlet/tortilj pripravimo nadev. Vsako omleto do polovice napolnimo z nadevov in jo prepognemo. Po želji po vrhu nadeva posujemo nekaj sira, ki se bo v vroči ometi hitro raztopil.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

S stresom in vnetji je povezan velik odstotek bolezni, vključno z večino srčno-žilnih in presnovnih obolenj ter nevrodegenerativnih motenj. Poglejmo, kako so povezani kronični stres in vnetna obolenja ter kako ta ublažiti s prehrano.

Protivnetna živila

Omega-3: zaužiti jih moramo s hrano ali prehranskimi dopolnili

Sodeč po raziskavah so srečnejši tisti, ki zaužijejo veliko rib. Kaj pa če vam ne teknejo najbolje?

Kako poskrbeti za dobro preskrbo?

Kako veliko vlogo imajo omega-3 na zdravje možganov in kognitivne sposobnosti?

Možgani imajo od omega-3 korist v vseh obdobjih. Poskrbite za zadosten vnos.

Omega-3 in možgani

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam