Okusne omlete, polne dragocenih beljakovin, ki jih iz nekaj polnovrednih sestavin zlahka ustvarimo sami.
Lečo speremo in jo namakamo v večji količini vode.
Kvinojo speremo pod vročo vodo in jo prav tako namakamo. Oboje je potrebno namakati vsaj dve uri, še bolje čez noč.
Nato oboje speremo s svežo, tekoče vodo, dobro odcedimo in skupaj z ostalimi sestavinami do gladkega zmešamo v mešalniku.
Na ponvi dobro segrejemo maščobo in razporedimo približno eno šestino pripravljene mase. Ker je zmes precej gosta, jo po celotni površini ponve razporedimo s pomočjo lopatice. Na vsaki strani omleto pečemo približno tri minute.
Med peko omlet/tortilj pripravimo nadev. Vsako omleto do polovice napolnimo z nadevov in jo prepognemo. Po želji po vrhu nadeva posujemo nekaj sira, ki se bo v vroči ometi hitro raztopil.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.