Okusne omlete, polne dragocenih beljakovin, ki jih iz nekaj polnovrednih sestavin zlahka ustvarimo sami.
Lečo speremo in jo namakamo v večji količini vode.
Kvinojo speremo pod vročo vodo in jo prav tako namakamo. Oboje je potrebno namakati vsaj dve uri, še bolje čez noč.
Nato oboje speremo s svežo, tekoče vodo, dobro odcedimo in skupaj z ostalimi sestavinami do gladkega zmešamo v mešalniku.
Na ponvi dobro segrejemo maščobo in razporedimo približno eno šestino pripravljene mase. Ker je zmes precej gosta, jo po celotni površini ponve razporedimo s pomočjo lopatice. Na vsaki strani omleto pečemo približno tri minute.
Med peko omlet/tortilj pripravimo nadev. Vsako omleto do polovice napolnimo z nadevov in jo prepognemo. Po želji po vrhu nadeva posujemo nekaj sira, ki se bo v vroči ometi hitro raztopil.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
S stresom in vnetji je povezan velik odstotek bolezni, vključno z večino srčno-žilnih in presnovnih obolenj ter nevrodegenerativnih motenj. Poglejmo, kako so povezani kronični stres in vnetna obolenja ter kako ta ublažiti s prehrano.
Sodeč po raziskavah so srečnejši tisti, ki zaužijejo veliko rib. Kaj pa če vam ne teknejo najbolje?
Možgani imajo od omega-3 korist v vseh obdobjih. Poskrbite za zadosten vnos.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.