background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kvinojin zajtrk

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 1 osebo
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 1 osebo

Preprost, hranljin in hitro pripravljen zajtrk, posebej, če kvinojo skuhamo že zvečer. Ovita v toplo odejo bo še zjutraj prijetno topla. Zalijemo s toplim mlekom, dodamo še nekaj sestavin in zajtrk je pripravljen.

Sestavine

  • ¾ skodelice kuhane kvinoje
  • pol žličke cimeta v prahu
  • ½ skodelice mandljevega ali riževega mleka
  • ¼ skodelice nesladkane jabolčne čežane
  • ½ skodelice narezanega svežega ali suhega sadja
  • 2 žlički mletih semen ali 6-8 oreščkov

Vse sestavine pomešamo med sabo. 

Kako skuhamo kvinojo?  
Kvinojo najprej dobro speremo pod toplo tekočo vodo. En del kvinoje skuhamo z dvema deloma vode. Ko kvinoja zavre, na majhnem ognju kuhamo še 15 minut. 

Dober tek.  

Vir: www.avogel.ca  

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.