background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kvinojin zajtrk

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 1 osebo
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 1 osebo

Preprost, hranljin in hitro pripravljen zajtrk, posebej, če kvinojo skuhamo že zvečer. Ovita v toplo odejo bo še zjutraj prijetno topla. Zalijemo s toplim mlekom, dodamo še nekaj sestavin in zajtrk je pripravljen.

Sestavine

  • ¾ skodelice kuhane kvinoje
  • pol žličke cimeta v prahu
  • ½ skodelice mandljevega ali riževega mleka
  • ¼ skodelice nesladkane jabolčne čežane
  • ½ skodelice narezanega svežega ali suhega sadja
  • 2 žlički mletih semen ali 6-8 oreščkov

Vse sestavine pomešamo med sabo. 

Kako skuhamo kvinojo?  
Kvinojo najprej dobro speremo pod toplo tekočo vodo. En del kvinoje skuhamo z dvema deloma vode. Ko kvinoja zavre, na majhnem ognju kuhamo še 15 minut. 

Dober tek.  

Vir: www.avogel.ca  

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam