Preprost, hranljin in hitro pripravljen zajtrk, posebej, če kvinojo skuhamo že zvečer. Ovita v toplo odejo bo še zjutraj prijetno topla. Zalijemo s toplim mlekom, dodamo še nekaj sestavin in zajtrk je pripravljen.
Vse sestavine pomešamo med sabo.
Kako skuhamo kvinojo?
Kvinojo najprej dobro speremo pod toplo tekočo vodo. En del kvinoje skuhamo z dvema deloma vode. Ko kvinoja zavre, na majhnem ognju kuhamo še 15 minut.
Dober tek.
Vir: www.avogel.ca
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.