Mehka, dišeča, topla – kot dlan, ki pogreje pri srcu. Jed brez razhudnikov, glutena in mlečnih izdelkov je primerna skoraj za vsak okus.
Cvetačo nadrobimo na čim bolj drobne cvetke in jih pristavimo z jušno osnovo. Skuhamo do čvrstega ugriza.
Na ponvi na suho prepražimo laško kumino in koriander, da zadišita. Ohlajena stremo v možnarju z dodatkom grobe morske soli.
Na ghiju segrejemo kurkumo, nato na njej prepražimo ingver, čebulo in česen. Dodamo na tanke lističe narezan sladki krompir, da se nekoliko opeče, nato obe strti začimbi. Prilijemo čvrsto kuhano cvetačo (s tekočino) in kuhamo še 5 minut. Pretlačimo s paličnim mešalnikom, nato v jed vmešamo še lečo in kokosovo mleko. Ko zavre, začinimo s sokom in lupinico limone ter po potrebi dosolimo. Posujemo s svežim peteršiljem.
Postrežemo z rižem ali poljubno drugo prilogo.
*Če vam ni pri srcu aroma laške kumine (orientalska kumina, kumin), jo lahko nadomestite z običajno kumino.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.