Korenčkova juha z nekaj dragocenimi začimbami in drugimi dodatki čudovito ogreje telo od znotraj. Posebej priporočljiva je v hladnejših mesecih.
V večji posodi segrejte semena kumina in koriandra, dokler ne zadišijo. Ko se ohladijo, jih z nekaj grobe soli strite v terilniku.
V isti posodi nato segrejte olivno olje, nato na njem prepražite sesekljano čebulo. Ko ta postekleni, dodajte strti začimbi, drobno sesekljan korenček ter sol in poper po okusu. Korenček dobro prepražite. Nato dodajte odcejeno in dobro sprano lečo in ponovno premešajte. Vse skupaj zalijte z zelenjavno jušno osnovo.
Ko zavre, kuhajte pokrito še približno pol ure.
Vmes na sezamovem olju prepražite sesekljan ingver in čili. Dodajte še sesekljan česen. Ko zadiši, začimbno olje prelijte v juho. Dodajte še tahini in sojino omako ter juho pretlačite s paličnim mešalnikom. Če je juha pregosta, dodajte še nekaj zelenjavne jušne osnove. Juho še enkrat zavrite, dodajte limonin sok po okusu in postrezite.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.