Včasih so najbolj preproste jedi najokusnejše. Takšno juho bodo z veseljem zaužili tudi najbolj izbirčni otroci.
Krompir olupimo in narežemo na kocke, cvetačo razcvetkamo, šalotko sesekljamo. Pripravljeno zelenjavo damo kuhat v en liter vode. Ko zavre, dodamo zelenjavno jušno osnovo. Vmes suho prepražimo koriander in kumin. Začimbi ohladimo in ju stremo s timijanom in rožmarinom. Kurkumo segrejemo na ghiju. Vse pripravljene začimbe dodamo juhi pet minut pred koncem kuhanja.
V ponvi na suho prepražimo sezam, da zadiši. Stremo česen. Peteršilj drobno sesekljamo.
Ko je juha kuhana, dodamo le še strt česen in juho pretlačimo.
Na krožniku okrasimo s smetano in juho potresemo s peteršiljem in sezamom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.