Včasih so najbolj preproste jedi najokusnejše. Takšno juho bodo z veseljem zaužili tudi najbolj izbirčni otroci.
Krompir olupimo in narežemo na kocke, cvetačo razcvetkamo, šalotko sesekljamo. Pripravljeno zelenjavo damo kuhat v en liter vode. Ko zavre, dodamo zelenjavno jušno osnovo. Vmes suho prepražimo koriander in kumin. Začimbi ohladimo in ju stremo s timijanom in rožmarinom. Kurkumo segrejemo na ghiju. Vse pripravljene začimbe dodamo juhi pet minut pred koncem kuhanja.
V ponvi na suho prepražimo sezam, da zadiši. Stremo česen. Peteršilj drobno sesekljamo.
Ko je juha kuhana, dodamo le še strt česen in juho pretlačimo.
Na krožniku okrasimo s smetano in juho potresemo s peteršiljem in sezamom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.