Za ljubitelje toplega, slastnega praženca. V bolj zdravi preobleki, a zato nič manj slastno.
Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem, dodamo začimbe, nato pa postopoma moki s pecilnim in tekočino. Masi na koncu dodamo še oprane rozine, nato pa vanjo z roko previdno vmešamo se sneg.
Na ponvi segrejemo maslo in vanjo vlijemo približno polovico mase. Pokrijemo. Ko se spodaj zapeče, obrnemo, lahko tudi natrgamo na manjše koščke. Pečemo približno 15 minut, da se testo enakomerno zapeče. Na enak način spečemo tudi preostanek mase.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.