background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kefir za dušo

  • Čas:
  • Preprosto
  • 3 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 3 osebe

Se sliši nenavadno? Z dodatkom nekaj začimb je tudi kisel kefir mnogo več kot hranilo za naše dragocene črevesne bakterije.

Sestavine

  • 1 l kefirja (najbolje domačega, pripravljenega iz surovega mleka)
  • 2 žlici lanenih semen
  • 1 žlica neoluščenega prosa
  • 1 zelo zrela banana
  • 2 žlički vaniljevega sladkorja
  • 1 žlička posušene pomarančne lupinice
  • 1 žlička celic semen janeža
  • 1 žlička cejlonskega cimeta
  • ¼ žličke kitajskega cimeta (sorta kasija)

Priprava:

Proso, janež in pomarančno lupinico fino zmeljemo v kavnem mlinčku. Ločeno zmeljemo še lan (le nekaj vrtljajev, da ostane grobo mleto).

Vse sestavine preprosto zmešamo v mešalniku in ponudimo.

Lan poskrbi za še lažjo prebavo, dodatek surovega neoluščenega prosa pa koristi lasem, koži in nohtom, saj je bogato s silicijem.

Kefir zlahka pripravimo sami. Zanj potrebujemo zrnca kefirja, ki jih mnogi podarjajo, saj se hitro množijo, in domače, neprevreto mleko. V mleko dodamo zrnca in kefir bo nared že prihodnji dan. Precedimo in dodamo poljubne dodatke, zrnca pa prelijemo s svežim mlekom.

 

 

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Vam noge zlasti pod kolenom otekajo? So proti koncu dneva vse bolj utrujene in težke? Vas koža na nogah pod koleni neznosno srbi? Se vam težave v vročih dneh povečajo? Pomaga vam lahko divji kostanj!

Okrepite vene z divjim kostanjem

Življenje po operaciji žil in kako preprečiti nadaljnje zaplete?

Ustrezna podpora je po operaciji za ohranjanje preostalih ven še toliko bolj pomembna. 

Ne prezrite naslednjih ukrepov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam