Se sliši nenavadno? Z dodatkom nekaj začimb je tudi kisel kefir mnogo več kot hranilo za naše dragocene črevesne bakterije.
Priprava:
Proso, janež in pomarančno lupinico fino zmeljemo v kavnem mlinčku. Ločeno zmeljemo še lan (le nekaj vrtljajev, da ostane grobo mleto).
Vse sestavine preprosto zmešamo v mešalniku in ponudimo.
Lan poskrbi za še lažjo prebavo, dodatek surovega neoluščenega prosa pa koristi lasem, koži in nohtom, saj je bogato s silicijem.
Kefir zlahka pripravimo sami. Zanj potrebujemo zrnca kefirja, ki jih mnogi podarjajo, saj se hitro množijo, in domače, neprevreto mleko. V mleko dodamo zrnca in kefir bo nared že prihodnji dan. Precedimo in dodamo poljubne dodatke, zrnca pa prelijemo s svežim mlekom. |
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.