Se sliši nenavadno? Z dodatkom nekaj začimb je tudi kisel kefir mnogo več kot hranilo za naše dragocene črevesne bakterije.
Priprava:
Proso, janež in pomarančno lupinico fino zmeljemo v kavnem mlinčku. Ločeno zmeljemo še lan (le nekaj vrtljajev, da ostane grobo mleto).
Vse sestavine preprosto zmešamo v mešalniku in ponudimo.
Lan poskrbi za še lažjo prebavo, dodatek surovega neoluščenega prosa pa koristi lasem, koži in nohtom, saj je bogato s silicijem.
| Kefir zlahka pripravimo sami. Zanj potrebujemo zrnca kefirja, ki jih mnogi podarjajo, saj se hitro množijo, in domače, neprevreto mleko. V mleko dodamo zrnca in kefir bo nared že prihodnji dan. Precedimo in dodamo poljubne dodatke, zrnca pa prelijemo s svežim mlekom. |
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.