Se sliši nenavadno? Z dodatkom nekaj začimb je tudi kisel kefir mnogo več kot hranilo za naše dragocene črevesne bakterije.
Priprava:
Proso, janež in pomarančno lupinico fino zmeljemo v kavnem mlinčku. Ločeno zmeljemo še lan (le nekaj vrtljajev, da ostane grobo mleto).
Vse sestavine preprosto zmešamo v mešalniku in ponudimo.
Lan poskrbi za še lažjo prebavo, dodatek surovega neoluščenega prosa pa koristi lasem, koži in nohtom, saj je bogato s silicijem.
Kefir zlahka pripravimo sami. Zanj potrebujemo zrnca kefirja, ki jih mnogi podarjajo, saj se hitro množijo, in domače, neprevreto mleko. V mleko dodamo zrnca in kefir bo nared že prihodnji dan. Precedimo in dodamo poljubne dodatke, zrnca pa prelijemo s svežim mlekom. |
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Kronična vnetja so pogosto povezana z različnimi boleznimi, vključno z avtoimunskimi motnjami, srčno-žilnimi obolenji, diabetesom in rakom.
Sklepi se starajo hitreje, kot ostalo ogrodje telesa. Z nesmotrno rabo jih lahko tudi preuranjeno obrabimo in si tako omejimo gibanje.
Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.