Se sliši nenavadno? Z dodatkom nekaj začimb je tudi kisel kefir mnogo več kot hranilo za naše dragocene črevesne bakterije.
Priprava:
Proso, janež in pomarančno lupinico fino zmeljemo v kavnem mlinčku. Ločeno zmeljemo še lan (le nekaj vrtljajev, da ostane grobo mleto).
Vse sestavine preprosto zmešamo v mešalniku in ponudimo.
Lan poskrbi za še lažjo prebavo, dodatek surovega neoluščenega prosa pa koristi lasem, koži in nohtom, saj je bogato s silicijem.
Kefir zlahka pripravimo sami. Zanj potrebujemo zrnca kefirja, ki jih mnogi podarjajo, saj se hitro množijo, in domače, neprevreto mleko. V mleko dodamo zrnca in kefir bo nared že prihodnji dan. Precedimo in dodamo poljubne dodatke, zrnca pa prelijemo s svežim mlekom. |
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.