Mafini z okusom po kavi, vendar – brez kave. Nadomestimo jo s čudovitim žitnim nadomestkom – Bambu.
Bambu pomešamo z moko, dodamo pecilni prašek, kakav, sladkor in vse dobro zmešamo.
V drugi posodi zmešamo tekoče sestavine: mleko, vanilijo, jajca in maslo.
Oboje pomešamo in z maso napolnimo dve tretjini modelčkov za mafine.
Pečemo v naprej ogreti pečici 20 minut pri 190 stopinjah.
Pečene ohladimo na rešetki, nato ponudimo. Odlično teknejo ob skodelici žitne kave Bambu.
Vir: www.avogel.ca
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.