background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kavni mafini

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Mafini z okusom po kavi, vendar – brez kave. Nadomestimo jo s čudovitim žitnim nadomestkom – Bambu.

Sestavine

  • 4 žličke žitne kave Bambu
  • 400 g polnozrnate pirine moke
  • 2 žlički pecilnega praška ali vinskega kamna
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 200 nerafiniranega trsnega sladkorja
  • 2 žlički vanilijevega izvlečka
  • 2 dcl mleka
  • 1 jajce
  • 100 g masla

Bambu pomešamo z moko, dodamo pecilni prašek, kakav, sladkor in vse dobro zmešamo.

V drugi posodi zmešamo tekoče sestavine: mleko, vanilijo, jajca in maslo.

Oboje pomešamo in z maso napolnimo dve tretjini modelčkov za mafine.

Pečemo v naprej ogreti pečici 20 minut pri 190 stopinjah.

Pečene ohladimo na rešetki, nato ponudimo. Odlično teknejo ob skodelici žitne kave Bambu. 

Vir: www.avogel.ca

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam