Aromatična jed, ki jo lahko postrežemo tudi z rižem ali kruhom. Kari omogoča tudi veliko različic. Vanj se odlično podajo leča, čičerika, koščki tofuja, piščanca ipd. Naj vam tekne!
Bučo očistimo in narežemo na manjše kocke. Pokapljamo jih s sezamovim oljem, posujemo z nekaj grobe soli in dobro premešamo. Pečemo pri 200 °C (ventilatorski način pečenja) približno 30 minut, da se buča zmehča in nekoliko zapeče.
Sesekljamo česen in šalotko. Ingver narežemo na tanke rezine. Sesekljamo stebelca koriandra (listke prihranimo). Čili po dolgem prerežemo, odstranimo semena in ga prav tako nasekljamo.
V večji posodi segrejemo kokosovo olje in na njem prepražimo gorčična semena. Ko pričnejo pokati, dodamo šalotko, česen, čili, ingver in sesekljana stebla koriandra. Na hitro prepražimo, nato dodamo še preostale začimbe in dobro premešamo. Dodamo paradižnikovo omako, kokosovo mleko in kuhamo na srednjem ognju približno 10 minut. Nato dodamo javorov sirup, limetin sok in po potrebi sol in poper. Tik preden jed postrežemo, v omako dodamo še zapečeno bučo.
Postrežemo s kuhano proseno kašo, posujemo s prepraženimi bučnimi semeni in nasekljanim koriandrom (ali peteršiljem).
Priredila po madamecuisine.de: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.