Aromatična jed, ki jo lahko postrežemo tudi z rižem ali kruhom. Kari omogoča tudi veliko različic. Vanj se odlično podajo leča, čičerika, koščki tofuja, piščanca ipd. Naj vam tekne!
Bučo očistimo in narežemo na manjše kocke. Pokapljamo jih s sezamovim oljem, posujemo z nekaj grobe soli in dobro premešamo. Pečemo pri 200 °C (ventilatorski način pečenja) približno 30 minut, da se buča zmehča in nekoliko zapeče.
Sesekljamo česen in šalotko. Ingver narežemo na tanke rezine. Sesekljamo stebelca koriandra (listke prihranimo). Čili po dolgem prerežemo, odstranimo semena in ga prav tako nasekljamo.
V večji posodi segrejemo kokosovo olje in na njem prepražimo gorčična semena. Ko pričnejo pokati, dodamo šalotko, česen, čili, ingver in sesekljana stebla koriandra. Na hitro prepražimo, nato dodamo še preostale začimbe in dobro premešamo. Dodamo paradižnikovo omako, kokosovo mleko in kuhamo na srednjem ognju približno 10 minut. Nato dodamo javorov sirup, limetin sok in po potrebi sol in poper. Tik preden jed postrežemo, v omako dodamo še zapečeno bučo.
Postrežemo s kuhano proseno kašo, posujemo s prepraženimi bučnimi semeni in nasekljanim koriandrom (ali peteršiljem).
Priredila po madamecuisine.de: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.