background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kolerabna juha z blitvo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Blitvo imate morda na vrtu še od jeseni, če ne, pa jo preprosto nadomestite z mladimi koprivnimi poganjki.

Sestavine

  • 2 kolerabi
  • pol korenčka
  • četrt gomolja zelene
  • 6 večjih listov blitve
  • sol
  • muškatni orešček
  • 1 dl mleka
  • 8 dl zelenjavne jušnje osnove (npr. Herbamare)

Kolerabo in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Korenček ostrgamo in prav tako narežemo in vso korenasto zelenjavo stresemo v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo 10 minut, da se zmehča.

Medtem očistimo liste blitve in jih grobo narežemo.

Kuhano zelenjavo v loncu pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Med kolerabni pire dodamo narezane liste blitve, zavremo in kuhamo 2 minuti, da se zmehčajo.

Nazadnje juho še enkrat prav na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom, prilijemo mleko in po potrebi malo vrele vode ter začinimo z muškatnim oreščkom.

Recept smo si izposodili tukaj.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.