Blitvo imate morda na vrtu še od jeseni, če ne, pa jo preprosto nadomestite z mladimi koprivnimi poganjki.
Kolerabo in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Korenček ostrgamo in prav tako narežemo in vso korenasto zelenjavo stresemo v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo 10 minut, da se zmehča.
Medtem očistimo liste blitve in jih grobo narežemo.
Kuhano zelenjavo v loncu pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Med kolerabni pire dodamo narezane liste blitve, zavremo in kuhamo 2 minuti, da se zmehčajo.
Nazadnje juho še enkrat prav na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom, prilijemo mleko in po potrebi malo vrele vode ter začinimo z muškatnim oreščkom.
Recept smo si izposodili tukaj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.
Gibanje je element, ki v obdobju postenja ne sme manjkati.
Za vse kreativne, ki si radi sami pripravljate svoje domače pripravke.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.