background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kolerabna juha z blitvo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Blitvo imate morda na vrtu še od jeseni, če ne, pa jo preprosto nadomestite z mladimi koprivnimi poganjki.

Sestavine

  • 2 kolerabi
  • pol korenčka
  • četrt gomolja zelene
  • 6 večjih listov blitve
  • sol
  • muškatni orešček
  • 1 dl mleka
  • 8 dl zelenjavne jušnje osnove (npr. Herbamare)

Kolerabo in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Korenček ostrgamo in prav tako narežemo in vso korenasto zelenjavo stresemo v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo 10 minut, da se zmehča.

Medtem očistimo liste blitve in jih grobo narežemo.

Kuhano zelenjavo v loncu pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Med kolerabni pire dodamo narezane liste blitve, zavremo in kuhamo 2 minuti, da se zmehčajo.

Nazadnje juho še enkrat prav na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom, prilijemo mleko in po potrebi malo vrele vode ter začinimo z muškatnim oreščkom.

Recept smo si izposodili tukaj.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.