background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Kolerabna juha z blitvo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Blitvo imate morda na vrtu še od jeseni, če ne, pa jo preprosto nadomestite z mladimi koprivnimi poganjki.

Sestavine

  • 2 kolerabi
  • pol korenčka
  • četrt gomolja zelene
  • 6 večjih listov blitve
  • sol
  • muškatni orešček
  • 1 dl mleka
  • 8 dl zelenjavne jušnje osnove (npr. Herbamare)

Kolerabo in zeleno olupimo in narežemo na kocke. Korenček ostrgamo in prav tako narežemo in vso korenasto zelenjavo stresemo v lonec, prilijemo vodo, solimo in pokrito kuhamo 10 minut, da se zmehča.

Medtem očistimo liste blitve in jih grobo narežemo.

Kuhano zelenjavo v loncu pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Med kolerabni pire dodamo narezane liste blitve, zavremo in kuhamo 2 minuti, da se zmehčajo.

Nazadnje juho še enkrat prav na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom, prilijemo mleko in po potrebi malo vrele vode ter začinimo z muškatnim oreščkom.

Recept smo si izposodili tukaj.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Ali ste vedeli? Znano je, da post prinaša mnoge koristi. Tako lahko z njim med drugim vzdržujemo zdravje, izboljšamo fizično ali psihično počutje ter skrbimo za dolgoživost. Vendar pa post ni primeren za kogarkoli.

Postenje – kdo ni primeren?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam