background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Juha in solata »to go«

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 1 osebo
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 1 osebo

Natrpan vsakdanjik nam pogosto ne dopušča dovolj časa za pripravo in zaužitje kakovostnih obrokov. Z malce truda lahko vnaprej pripravimo tople in hladne jedi, ki so vedno pri roki – v praktični embalaži in enostavne za zaužitje. Količine v spodnjih receptih so opisne, saj so odvisne od velikosti kozarcev, ki jih boste uporabili.

Sestavine

Za solato:

  • kuhano jajce
  • kuhan fižol, čičerika
  • zelje
  • paprika
  • korenček
  • semena bučnic in sezama

Solatni preliv:

Za juho:

Medtem ko kuhamo jajca, operemo zelenjavo. Nastrgamo korenček, narežemo zelje, papriko in čebulo. V čist litrski kozarec vlagamo plasti. Najprej zelje, nato fižol, sledi plast korenčka, čičerike in paprike. Na vrh položimo še četrtine kuhanega jajca. V ločeni posodici zamešamo preliv. Po solati ga prelijemo tik pred zaužitjem. Za piko na i lahko solato dodatno obogatimo s sezamom ali bučnimi semeni.

Pripravimo še našo juho. V termo posodico položimo oprane špinačne liste ter nariban korenček. Dodamo paket riževih rezancev (za 1osebo) za hitro pripravo in žličko jušne osnove. Prelijemo z vrelo vodo in počakamo 3 minute. Za priokus in večjo sitost ji lahko dodamo drobno narezano kuhano jajce. Do zaužitja shranimo v termo posodi, ki ohranja toploto.

Dober tek!

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam