Natrpan vsakdanjik nam pogosto ne dopušča dovolj časa za pripravo in zaužitje kakovostnih obrokov. Z malce truda lahko vnaprej pripravimo tople in hladne jedi, ki so vedno pri roki – v praktični embalaži in enostavne za zaužitje. Količine v spodnjih receptih so opisne, saj so odvisne od velikosti kozarcev, ki jih boste uporabili.
Medtem ko kuhamo jajca, operemo zelenjavo. Nastrgamo korenček, narežemo zelje, papriko in čebulo. V čist litrski kozarec vlagamo plasti. Najprej zelje, nato fižol, sledi plast korenčka, čičerike in paprike. Na vrh položimo še četrtine kuhanega jajca. V ločeni posodici zamešamo preliv. Po solati ga prelijemo tik pred zaužitjem. Za piko na i lahko solato dodatno obogatimo s sezamom ali bučnimi semeni.
Pripravimo še našo juho. V termo posodico položimo oprane špinačne liste ter nariban korenček. Dodamo paket riževih rezancev (za 1osebo) za hitro pripravo in žličko jušne osnove. Prelijemo z vrelo vodo in počakamo 3 minute. Za priokus in večjo sitost ji lahko dodamo drobno narezano kuhano jajce. Do zaužitja shranimo v termo posodi, ki ohranja toploto.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.