Preprosta, lahka, hitro pripravljena in osvežilna tortica.
Kekse zdrobimo v mešalniku in drobtinicam primešamo stopljeno maslo. Dobro premešamo in »testo« razporedimo po dnu tortnega modela, premera 22 cm.
Če uporabimo želatino, lističe namočimo v hladno vodo, da nabreknejo.
Sladko smetano stepemo z vaniljevim sladkorjem. Jogurt pomešamo z medom v gladko zmes. Dodamo stepeno smetano.
Uporaba želatine: Mleko segrejemo in v njem raztopimo Bambu. Lističe želatine ožamemo in jih raztopimo v topli žitni kavi (temeljito premešamo). V zmes dodamo nekaj žlic jogurtove zmesi, gladko razmešamo, nato pa vse skupaj vmešamo v preostalo jogurtovo zmes.
Uporaba agar agarja: Agar agar damo v hladno mleko, premešamo, nato pa približno 1 minuto kuhamo. Dodamo Bambu, nekoliko ohladimo in previdno vmešamo v jogurtovo kremo.
Pripravljen nadev razporedimo po testu in torto čez noč postavimo v hladilnik. Da se strdi, je potrebnih najmanj 5-6 ur. Nato jo le še po želji okrasimo in ponudimo.
Prevod in zapis: Sabina Topolovec
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.