background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Indijski kari

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 3 osebe
  • Prep: 15 min
  • Preprosto
  • za 3 osebe

Preprosta in krepka jed, bogata s stročnicami in zimsko zelenjavo. Postrežemo ob kruhu, rižu, krompirju ali podobno.

Sestavine

  • 2 korenčka
  • približno 300 g hokaido buče
  • 1 žlico olja za pečenje
  • košček svežega ingverja (približno 3 cm), drobno nastrganega
  • 50 g rdeče leče
  • 100 ml vode
  • 1 žlico zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 3-4 žlice kuhane čičerike (približno polovice kozarca, preostanek prihranite za jutrišnje kosilo)
  • 1Ž/2 žličke začimbne mešanice za curry
  • 1 noževa konica mletega čilija
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti črni poper
  • sveži metini lističi

Korenje olupimo in narežemo na tanke rezine, bučo očistimo, razpolovimo in odstranimo semena. Polovico je shranimo v hladilniku, drugo polovico pa narežemo na kockice. Zelenjavo najprej prepražimo na olju, nato dodamo, lečo in nastrgan ingver. Kuhamo približno 10 minut.

Ko je zelenjava mehka, dodamo zelenjavno jušno osnovo Herbamare, kokosovo mleko, čičeriko in začimbe. Počakamo, da jed ponovno zavre, nato po okusu začinimo z zeliščno soljo in poprom. Ko je jed na krožniku, jo okrasimo še s svežimi metinimi lističi.

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.