Včasih preprosto zmanjka časa, kar pa ne pomeni, da z nekaj preprostimi sestavinami ne moremo skuhati okusnega in zdravega kosila. Prav takrat nam lahko še toliko bolj pomagajo zelišča A.Vogel ...
Krompir olupimo, narežemo na večje kose (poleti je najboljši sveže nabran droben krompir), dobro operemo, osušimo in stresemo na skromno nameščen pekač. Pečemo v pečici pol ure, proti koncu mu dodamo v nekaj žlicah raztopljeno žlico Herbamare jušne osnove, polijemo po krompirčku, pomešamo in pustimo še nekaj minut v pekaču.
Mmmm, odličen okus, ravno prav namaščen, slan in odličnega okusa po zeliščih, ki so sestavni del Herbamare jušne osnove.
Medtem v slan krop zakuhamo žličnike , ki jih naredimo iz jajca in pšeničnega zdroba (dodamo ga toliko, da nastane rahla zmes, ki naj nekaj časa počiva). Ko so že skoraj kuhani, jih preložimo v vrelo vodo (¾ l), ki smo ji dodali žlico Herbamare jušne osnove. Vrejo naj na blagem ognju še 5 minut, da se navzamejo okusa!
Mmmm, odlična juha!
Opranemu motovilcu dodamo strok česna, olivno ter bučno olje in domač jabolčni kis, po okusu! Trdo kuhano jajce narežemo in potresemo po solati.
Po želji solimo z A. Vogel Herbamare zeliščno morsko soljo.
In hitro popoldansko kosilo je že na mizi!
Recepte je pripravila: Danica Mlakar Šest, strokovna sodelavka
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.