background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Blitvina juha s kvinojo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hitro pripravljena, polna dragocenih hranil, pa še nadvse okusna. Bi si želeli še česa več?

Sestavine

  • 1 čebula
  • 150 g blitve
  • 1 žlica olivnega olja
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 50 g kvinoje
  • sol
  • poper
  • svež peteršilj
  • 2 žlici orehov
  • pol bio limone
  • 50 g feta sira

Sesekljamo čebulo. Blitvo očistimo in ločeno narežemo liste in stebla.

Na olju prepražimo čebulo in sesekljana stebla blitve ter zalijemo z jušno osnovo. Dodamo še blitvine liste in kvinojo, ki jo pred tem operemo v vroči vodi. Zavremo in kuhamo deset minut.

Za posip sesekljamo peteršilj in orehe, naribamo limonino lupinico in razdrobimo feto. Vse sestavine pomešamo v posodici.

Juho začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter postrežemo s pripravljenim posipom.

Vir: Reformhaus Kurier, april 2019

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Anatomija ušesa in vnetje ušesa pri otrocih

Čeprav je res, da imajo majhni otroci še nerazvito Evstahijevo cev, pa to ne pomeni, da smo pri preprečevanju vnetja ušes nemočni.

Kako jim lahko pomagamo?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel