Hitro pripravljena, polna dragocenih hranil, pa še nadvse okusna. Bi si želeli še česa več?
Sesekljamo čebulo. Blitvo očistimo in ločeno narežemo liste in stebla.
Na olju prepražimo čebulo in sesekljana stebla blitve ter zalijemo z jušno osnovo. Dodamo še blitvine liste in kvinojo, ki jo pred tem operemo v vroči vodi. Zavremo in kuhamo deset minut.
Za posip sesekljamo peteršilj in orehe, naribamo limonino lupinico in razdrobimo feto. Vse sestavine pomešamo v posodici.
Juho začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter postrežemo s pripravljenim posipom.
Vir: Reformhaus Kurier, april 2019
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.