Hitro pripravljena, polna dragocenih hranil, pa še nadvse okusna. Bi si želeli še česa več?
Sesekljamo čebulo. Blitvo očistimo in ločeno narežemo liste in stebla.
Na olju prepražimo čebulo in sesekljana stebla blitve ter zalijemo z jušno osnovo. Dodamo še blitvine liste in kvinojo, ki jo pred tem operemo v vroči vodi. Zavremo in kuhamo deset minut.
Za posip sesekljamo peteršilj in orehe, naribamo limonino lupinico in razdrobimo feto. Vse sestavine pomešamo v posodici.
Juho začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter postrežemo s pripravljenim posipom.
Vir: Reformhaus Kurier, april 2019
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.