background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Blitvina juha s kvinojo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hitro pripravljena, polna dragocenih hranil, pa še nadvse okusna. Bi si želeli še česa več?

Sestavine

  • 1 čebula
  • 150 g blitve
  • 1 žlica olivnega olja
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 50 g kvinoje
  • sol
  • poper
  • svež peteršilj
  • 2 žlici orehov
  • pol bio limone
  • 50 g feta sira

Sesekljamo čebulo. Blitvo očistimo in ločeno narežemo liste in stebla.

Na olju prepražimo čebulo in sesekljana stebla blitve ter zalijemo z jušno osnovo. Dodamo še blitvine liste in kvinojo, ki jo pred tem operemo v vroči vodi. Zavremo in kuhamo deset minut.

Za posip sesekljamo peteršilj in orehe, naribamo limonino lupinico in razdrobimo feto. Vse sestavine pomešamo v posodici.

Juho začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter postrežemo s pripravljenim posipom.

Vir: Reformhaus Kurier, april 2019

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Potovalna lekarna - vnetje sečil

Preden se odpravite na pot, poskrbite, da v potovalni lekarni ne bo manjkalo naravnih pripravkov za obvladovanje težav s sečili (in še čim).

Tega ne pozabite ...

Ali ste vedeli?

Ste se kdaj vprašali, zakaj so bolezni ožilja, kot so krčne žile, zapnenje arterij, tromboze, itd., prisotne večinoma v »industrijsko razvitem« svetu?

Stanje žil - odraz našega življenja

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel