background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Blitvina juha s kvinojo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hitro pripravljena, polna dragocenih hranil, pa še nadvse okusna. Bi si želeli še česa več?

Sestavine

  • 1 čebula
  • 150 g blitve
  • 1 žlica olivnega olja
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 50 g kvinoje
  • sol
  • poper
  • svež peteršilj
  • 2 žlici orehov
  • pol bio limone
  • 50 g feta sira

Sesekljamo čebulo. Blitvo očistimo in ločeno narežemo liste in stebla.

Na olju prepražimo čebulo in sesekljana stebla blitve ter zalijemo z jušno osnovo. Dodamo še blitvine liste in kvinojo, ki jo pred tem operemo v vroči vodi. Zavremo in kuhamo deset minut.

Za posip sesekljamo peteršilj in orehe, naribamo limonino lupinico in razdrobimo feto. Vse sestavine pomešamo v posodici.

Juho začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter postrežemo s pripravljenim posipom.

Vir: Reformhaus Kurier, april 2019

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Nad bolečine z gorsko arniko

Gorska arnika - enako učinkovita kot zdravila

Kako pomaga arnika?

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.