background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Češnje v sladoledu

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Domač sladoled je nekaj najbolj preprostega, posebej če nismo preveč zahtevni. Je tudi odlično zagotovilo, da se ognemo spornim dodatkom in veliki količini belega sladkorja.

Sestavine

  • 500 g češenj
  • 4 zamrznjene, zrele banane
  • 1 žličko vanilije

Najprej se lotimo malce zamudnega izkoščičevanja češenj. Nato v močnem blenderju zamrznjene banane skupaj z vanilijo v prahu zmeljemo v gladek sladoled. Naredimo ga lahko tudi tako, da še sveže banane z vanilijo zmeljemo v gladko tekočo maso in jo vlijemo v sladoledni aparat za približno pol ure. Sladoled dodamo izkoščičenim češnjam, premešamo in nadevamo v skodelice.

Uživamo v božanskem okusu in zavedanju, da smo naredili uslugo tudi svojemu telesu. Sveže češnje namreč delujejo izjemno čistilno. Pospešujejo izločanje toksinov iz telesa, čistijo prebavila in izboljšujejo prebavo, prispevajo k čistejši koži, spodbujajo delovanje ledvic in jeter, ter zaradi odstranjevanja odvečne sečne kisline iz sklepov pomagajo pri težavah z artritisom, putiko in revmatizmom. Antociani v češnjah našo kožo varujejo tudi pred UV žarki in delujejo kot antioksidanti.

Vir: www.planetbio.si

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Kronična vnetja so pogosto povezana z različnimi boleznimi, vključno z avtoimunskimi motnjami, srčno-žilnimi obolenji, diabetesom in rakom.

Vnetni procesi – kako se odražajo?

7 nasvetov za zdrave sklepe

Sklepi se starajo hitreje, kot ostalo ogrodje telesa. Z nesmotrno rabo jih lahko tudi preuranjeno obrabimo in si tako omejimo gibanje.

Kako najbolje poskrbeti zanje?

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam