Domač sladoled je nekaj najbolj preprostega, posebej če nismo preveč zahtevni. Je tudi odlično zagotovilo, da se ognemo spornim dodatkom in veliki količini belega sladkorja.
Najprej se lotimo malce zamudnega izkoščičevanja češenj. Nato v močnem blenderju zamrznjene banane skupaj z vanilijo v prahu zmeljemo v gladek sladoled. Naredimo ga lahko tudi tako, da še sveže banane z vanilijo zmeljemo v gladko tekočo maso in jo vlijemo v sladoledni aparat za približno pol ure. Sladoled dodamo izkoščičenim češnjam, premešamo in nadevamo v skodelice.
Uživamo v božanskem okusu in zavedanju, da smo naredili uslugo tudi svojemu telesu. Sveže češnje namreč delujejo izjemno čistilno. Pospešujejo izločanje toksinov iz telesa, čistijo prebavila in izboljšujejo prebavo, prispevajo k čistejši koži, spodbujajo delovanje ledvic in jeter, ter zaradi odstranjevanja odvečne sečne kisline iz sklepov pomagajo pri težavah z artritisom, putiko in revmatizmom. Antociani v češnjah našo kožo varujejo tudi pred UV žarki in delujejo kot antioksidanti.
Vir: www.planetbio.si
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.