background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Češnje v sladoledu

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Domač sladoled je nekaj najbolj preprostega, posebej če nismo preveč zahtevni. Je tudi odlično zagotovilo, da se ognemo spornim dodatkom in veliki količini belega sladkorja.

Sestavine

  • 500 g češenj
  • 4 zamrznjene, zrele banane
  • 1 žličko vanilije

Najprej se lotimo malce zamudnega izkoščičevanja češenj. Nato v močnem blenderju zamrznjene banane skupaj z vanilijo v prahu zmeljemo v gladek sladoled. Naredimo ga lahko tudi tako, da še sveže banane z vanilijo zmeljemo v gladko tekočo maso in jo vlijemo v sladoledni aparat za približno pol ure. Sladoled dodamo izkoščičenim češnjam, premešamo in nadevamo v skodelice.

Uživamo v božanskem okusu in zavedanju, da smo naredili uslugo tudi svojemu telesu. Sveže češnje namreč delujejo izjemno čistilno. Pospešujejo izločanje toksinov iz telesa, čistijo prebavila in izboljšujejo prebavo, prispevajo k čistejši koži, spodbujajo delovanje ledvic in jeter, ter zaradi odstranjevanja odvečne sečne kisline iz sklepov pomagajo pri težavah z artritisom, putiko in revmatizmom. Antociani v češnjah našo kožo varujejo tudi pred UV žarki in delujejo kot antioksidanti.

Vir: www.planetbio.si

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Ali ste vedeli?

Tudi septembrsko sonce je nujno potrebno za ustvarjanje vitamina D. Kdaj in koliko se sončiti ter kako ugotoviti, če ga imamo dovolj?

Se bojite sončnih žarkov? Nikar!

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.