Priprava domačih »kremšnit« ni posebej zahtevno opravilo, posebej če uporabimo kupljeno listnato testo, ki je že razvaljano. Le pri mešanju kreme koristita dva para rok. Preizkusite in se posladkajte!
Testo razvaljamo za približno centimeter več kot je velikost pekača, v katerem bomo pripravili kremne rezine (ca. 35 x 25 x 7). Položimo ga na peki papir, ga prepikamo z vilicami in pečemo približno 10 minut (v pekaču velikosti pečice). Obe plasti spečemo posebej. Pečeno testo ustrezno obrežemo z ostrim nožem (če je potrebno) in v pekač položimo spodnjo plast.
Zavremo 1,4 l mleka. Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjakom dodamo sladkor, začimbe, rum, moko in 2 dcl hladnega mleka. Z mešalnikom mešamo približno dve minuti.
V vrelo mleko počasi vlivamo jajčno mešanico in jo nenehno mešamo. Uporabimo kar električni mešalnik. Med stalnim mešanjem kuhamo pet minut. Zmes naj stalno rahlo vre (ne sme pa se prijeti na dno posode).
Medtem iz beljakov stepemo čvrst sneg (tu za pomoč zaprosimo drugo osebo). Ko je sneg že čvrst, mu počasi, med sočasnim stepanjem, dodajamo počasi še sladkor in stepamo še približno tri minute.
Sneg damo v veliko posodo, nato pa vanj počasi vlivamo kuhano kremo (pozor – nujno kremo v sneg in ne obratno). Pri tem maso ves čas nežno mešamo z metlico. Tudi pri tem potrebujemo pomoč druge osebe.
Pripravljeno zmes vlijemo v pekač in počakamo, da se ohladi. Vmes stepemo smetano in jo rahlo odišavimo in sladimo. Namažemo po kremi in po vrhu obložimo z drugo plastjo testa. Le to lahko tudi predhodno razrežemo na 15 kosov, kar nam bo kasneje precej olajšalo rezanje v pekaču. Posujemo s sladkorjem in ponudimo.
Kremne rezine ne pripravljamo na zalogo, saj najbolje teknejo sveže in še naslednji dan, ko je testo še krhko in hrustljavo.
Prirejeno po: kulinarika.net
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.