Zelo sočen, dišeč in mehak. Napolni s svetlobo in ljubeznijo tistega, ki ga pripravlja. Preizkusite.
Jajci penasto stepemo s sladkorjem.
Mandarine olupimo (odstranimo tudi čim več bele kožice) in jih zmiksamo s paličnim mešalnikom. Maslo stopimo in vanj vmešamo olje in vse začimbe.
Oboje dodamo stepeni jajčni zmesi in previdno vmešamo z ročno metlico. Na koncu na enak način primešamo še moko, ki jo presejemo skupaj z vinskim kamnom. Testo pečemo v modelu za šarkelj, ki ga dobro namastimo z maslom. V model najprej damo polovico testa, to posujemo z jagodičevjem, nato pa prekrijemo z ostalo polovico testa.
Pečemo pri 180 stopinjah dobro uro (preverimo z zobotrebcem, da je testo zares pečeno).
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.