background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Mandarinin šarkelj z jagodičevjem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Zelo sočen, dišeč in mehak. Napolni s svetlobo in ljubeznijo tistega, ki ga pripravlja. Preizkusite.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 100 g masla
  • 85 g olja
  • 250 g svetlega trsnega sladkorja
  • 500 g svetle pirine moke
  • 6 srednje velikih mandarin
  • dve pesti poljubnega jagodičevja (svežega ali zamrznjenega)
  • 5 kapljic eteričnega olja mandarine (obvezno ekološkega in certificiranega za prehrano)
  • 1 vinski kamen
  • začimbe: pol žličke vanilje, 1 žlička kardamoma, 1 žlička ingverja v prahu

Jajci penasto stepemo s sladkorjem.

Mandarine olupimo (odstranimo tudi čim več bele kožice) in jih zmiksamo s paličnim mešalnikom. Maslo stopimo in vanj vmešamo olje in vse začimbe.

Oboje dodamo stepeni jajčni zmesi in previdno vmešamo z ročno metlico. Na koncu na enak način primešamo še moko, ki jo presejemo skupaj z vinskim kamnom. Testo pečemo v modelu za šarkelj, ki ga dobro namastimo z maslom. V model najprej damo polovico testa, to posujemo z jagodičevjem, nato pa prekrijemo z ostalo polovico testa.

Pečemo pri 180 stopinjah dobro uro (preverimo z zobotrebcem, da je testo zares pečeno).

 

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam

Dobrodošli v svetu naravnega zdravljenja A.Vogel

V naravi nam je dano vse, kar potrebujemo za zaščito in ohranjanje zdravja!

Odkrijte zgodbo Alfreda Vogla

Zdravstvene novice A.Vogel

Prijavite se na zdravstvene novice in nasvete. Vpišite se.