Preprosto, polnovredno in slastno pecivo, ki uspe vsakomur.
Olje pomešamo z vsemi začimbami. Rozine operemo in jih za 15 minut namočimo v rum. Limono naribamo in ožamemo. Jabolka naribamo (in prelijemo z limoninim sokom).
Ločeno zmešamo zdrob, vinski kamen sladkor in orehe. Dodamo pripravljeno olje, mleko, rum ter jajca, ki jih predhodno razžvrkljamo z vilicami. Nato dodamo še rozine in jabolka. Temeljito premešamo in maso razporedimo po srednje velikem pekaču, ki ga predhodno dobro namažemo z maslom.
Pečemo pri 180 stopinjah približno 45 minut.
Med peko skuhamo puding. Kuhanega pokrijemo, da se na njem ne naredi skorjica (oz. večkrat premešamo). Penasto vmešamo maslo z vaniljo in ga dodamo ohlajenemu pudingu. Premažemo po pečenem biskvitu, ki ga predhodno še nekoliko navlažimo s svežim pomarančnim sokom. Po vrhu potrosimo mlete mandlje in mandljeve lističe.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.