Preprosto, polnovredno in slastno pecivo, ki uspe vsakomur.
Olje pomešamo z vsemi začimbami. Rozine operemo in jih za 15 minut namočimo v rum. Limono naribamo in ožamemo. Jabolka naribamo (in prelijemo z limoninim sokom).
Ločeno zmešamo zdrob, vinski kamen sladkor in orehe. Dodamo pripravljeno olje, mleko, rum ter jajca, ki jih predhodno razžvrkljamo z vilicami. Nato dodamo še rozine in jabolka. Temeljito premešamo in maso razporedimo po srednje velikem pekaču, ki ga predhodno dobro namažemo z maslom.
Pečemo pri 180 stopinjah približno 45 minut.
Med peko skuhamo puding. Kuhanega pokrijemo, da se na njem ne naredi skorjica (oz. večkrat premešamo). Penasto vmešamo maslo z vaniljo in ga dodamo ohlajenemu pudingu. Premažemo po pečenem biskvitu, ki ga predhodno še nekoliko navlažimo s svežim pomarančnim sokom. Po vrhu potrosimo mlete mandlje in mandljeve lističe.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.
Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo.
Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.