background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Orehove rezine z jabolki in vaniljevo kremo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Preprosto, polnovredno in slastno pecivo, ki uspe vsakomur.

Sestavine

  • 100 g mletih orehov
  • 2 jajci
  • 150 g polnovrednega pirinega zdroba
  • 1 vinski kamen
  • 80 g polnovrednega trsnega sladkorja
  • 2 pesti rozin
  • 150 ml poljubnega rastlinskega napitka (npr. lešnikovo mleko)
  • 50 ml olja
  • 2 žlici ruma
  • pol kg očiščenih in naribanih jabolk
  • 1 žlička kardamoma
  • pol žličke cimeta
  • pol žličke galganta
  • četrt žličke klinčkov
  • sok in limonina lupinica ene bio limone
  • izstisnjem sok 2 pomaranč
  • mleti mandlji in mandljevi lističi za posip (po želji)

Preliv:

  • 2 bio vaniljeva pudinga
  • 3 žlice svetlega trsnega sladkorja
  • pol žličke čiste stevije v prahu
  • pol žličke čiste vanilje
  • 800 ml mleka ali poljubnega rastlinskega napitka
  • 100 g masla

Olje pomešamo z vsemi začimbami. Rozine operemo in jih za 15 minut namočimo v rum. Limono naribamo in ožamemo. Jabolka naribamo (in prelijemo z limoninim sokom).

Ločeno zmešamo zdrob, vinski kamen sladkor in orehe. Dodamo pripravljeno olje, mleko, rum ter jajca, ki jih predhodno razžvrkljamo z vilicami. Nato dodamo še rozine in jabolka. Temeljito premešamo in maso razporedimo po srednje velikem pekaču, ki ga predhodno dobro namažemo z maslom.

Pečemo pri 180 stopinjah približno 45 minut.

Med peko skuhamo puding. Kuhanega pokrijemo, da se na njem ne naredi skorjica (oz. večkrat premešamo). Penasto vmešamo maslo z vaniljo in ga dodamo ohlajenemu pudingu. Premažemo po pečenem biskvitu, ki ga predhodno še nekoliko navlažimo s svežim pomarančnim sokom. Po vrhu potrosimo mlete mandlje in mandljeve lističe.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam