background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Domača »nutella« iz treh sestavin

  • Čas:
  • Preprosto
  • 1 kozarec
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 1 kozarec

Le kdo je ne mara, slastne lešnikovo-čokoladne stvaritve? A ko enkrat podrobneje pogledamo napis na embalaži … se hitro odločimo, da bo morda bolje ustvariti kar svojo.

Sestavine

  • 3 žlice kakava v prahu
  • 2 žlici jarovjevega sirupa oz. po okusu
  • 300 g lešnikov

Lešnike 10 minut pražimo v pečici na 180 stopinjah. Ko nežno porjavijo, jih povaljamo v prtičku in odstranimo lupinico, nato pa jih zblendamo (potrebujemo zmogljiv blender). To nam bo vzelo približno 10 minut, saj je aparat treba ugasniti približno vsake pol minute in vsebino postrgati s sten posode. Ko smo dobili gladko maslo, dodamo še kakav in javorjev sirup in ponovno vključimo blender. Mešamo do gladke strukture.

Hranimo v steklenem kozarcu v hladilniku.

Odlično tekne na kruhu, palačinkah, svežem sadju (npr. jagodah) ipd.

Povzeto po www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Melatonin: spalni hormon

Ureja mnogo več kot spanec.

Spoznajmo ga

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam