Le kdo je ne mara, slastne lešnikovo-čokoladne stvaritve? A ko enkrat podrobneje pogledamo napis na embalaži … se hitro odločimo, da bo morda bolje ustvariti kar svojo.
Lešnike 10 minut pražimo v pečici na 180 stopinjah. Ko nežno porjavijo, jih povaljamo v prtičku in odstranimo lupinico, nato pa jih zblendamo (potrebujemo zmogljiv blender). To nam bo vzelo približno 10 minut, saj je aparat treba ugasniti približno vsake pol minute in vsebino postrgati s sten posode. Ko smo dobili gladko maslo, dodamo še kakav in javorjev sirup in ponovno vključimo blender. Mešamo do gladke strukture.
Hranimo v steklenem kozarcu v hladilniku.
Odlično tekne na kruhu, palačinkah, svežem sadju (npr. jagodah) ipd.
Povzeto po www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.