Energijsko bogat namaz iz najboljših sestavin. Jed, ki dobesedno daje krila in razvaja brbončice.
Mandlje čez noč namočimo v vodo. Naslednji dan vodo odlijemo in jih neolupljene v dobrem mešalcu ali polžastem sokovniku zmeljemo v gladko maso. Dodamo arganovo olje, med in začimbe. Med mešanjem prilijemo še nekaj vode, da postane masa primerno mazava.
Avtor tega namaza je imel pri izbiri sestavin verjetno v mislih amlu, slasten mandljev namaz z medom in arganovim oljem, ki ga pripravljajo v Maroku. Temu je za piko na i dodal še izbor začimb, ki se v namaz podajo več kot odlično.
Postrežemo ga seveda na pirinem kruhu, čeprav nadvse dobro tekne tudi kar tako, na žlico.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.