Energijsko bogat namaz iz najboljših sestavin. Jed, ki dobesedno daje krila in razvaja brbončice.
Mandlje čez noč namočimo v vodo. Naslednji dan vodo odlijemo in jih neolupljene v dobrem mešalcu ali polžastem sokovniku zmeljemo v gladko maso. Dodamo arganovo olje, med in začimbe. Med mešanjem prilijemo še nekaj vode, da postane masa primerno mazava.
Avtor tega namaza je imel pri izbiri sestavin verjetno v mislih amlu, slasten mandljev namaz z medom in arganovim oljem, ki ga pripravljajo v Maroku. Temu je za piko na i dodal še izbor začimb, ki se v namaz podajo več kot odlično.
Postrežemo ga seveda na pirinem kruhu, čeprav nadvse dobro tekne tudi kar tako, na žlico.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.
Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.
S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.