background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Cvetača iz pečice

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Enostavno, hitro pripravljeno in slastno. Cvetača je lahko izjemno okusna. Skrivnost je v toploti in začimbah.

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 žlici olivnega olja
  • 3 stroki česna
  • pol žličke orientalske kumine (kumin)
  • pol žličke dimljene paprike
  • pol žličke kurkume
  • pol žličke Herbamary Spicy
  • lupinica in sok pol bio limone

Cvetačo nalomimo na manjše cvetove in razporedimo po manjšem pekaču. Prelijemo z oljem in sokom limone in dodamo vse začimbe (prej jih stremo). Premešamo, da se začimbe in tekočina lepo razporedijo po cvetači.

Pečemo približno pol ure pri 180 stopinjah.

Originalni recept: www.avogel.co.uk

Ocene

Ocena:

24.11.2021

“Seveda je koristna,saj vse,kar je novega in neznanega je vredno prizkusiti.... Hvala in še naprej v tem duhu....”

Ivan Novak

Odgovor A.Vogel: Hvala za vaše mnenje.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam