background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Cvetača s čičerikino omako

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Bogastvo okusov in zdravja, ki se skriva v zelenjavi, hranljivi čičeriki in zdravilnih močeh začimb. Omaka, ki odlično tekne s katero koli kuhano zelenjavo. V kombinaciji s polnovrednim rižem prestavlja popoln, uravnotežen obrok.

Sestavine

  • 1 glavico cvetače
  • 250 g kuhane čičerike
  • 1 dcl vode od kuhanja čičerike
  • 120 g svežega kremnega sira
  • sok ene limone
  • 1 žlička ghija
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička sveže mletega koriandra
  • ščepec čilija
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • sol po okusu

Na ghiju (ali maslu) prepražimo kurkumo in sveže mleta koriandrova zrna. Čičeriko skuhamo in odcedimo (1 dcl vode prihranimo). Dodamo vse ostale sestavine in s paličnim mešalnikom razmešamo v gladko omako. Polijemo po čvrsto kuhani zelenjavi.

Omaka je čudovito rumene barve. Prav gotovo bo tudi zato otrokom zelenjava, prelita z njo, bolje teknila.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.

Mikroplastika – kako ji ubežati, preden nas pogoltne!

Z nafarmakološkimi pristopi nad boleča ušesa in vnetje sluhovoda

Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo. 

Ključno je hitro ukrepanje!

Naj vam migrena ne pokvari počitnic

Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru. 

Migrena na dopustu

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam