A.Vogel Blog
 

Za 4 osebe potrebujemo:

  • 1 glavico cvetače
  • 250 g kuhane čičerike
  • 1 dcl vode od kuhanja čičerike
  • 120 g svežega kremnega sira
  • sok ene limone
  • 1 žlička ghija
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička sveže mletega koriandra
  • ščepec čilija
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • sol po okusu

Na ghiju (ali maslu) prepražimo kurkumo in sveže mleta koriandrova zrna. Čičeriko skuhamo in odcedimo (1 dcl vode prihranimo). Dodamo vse ostale sestavine in s paličnim mešalnikom razmešamo v gladko omako. Polijemo po čvrsto kuhani zelenjavi.

Omaka je čudovito rumene barve. Prav gotovo bo tudi zato otrokom zelenjava, prelita z njo, bolje teknila.

Recept je pripravila: Sabina Topolovec