background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Cvetača s čičerikino omako

  • Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Bogastvo okusov in zdravja, ki se skriva v zelenjavi, hranljivi čičeriki in zdravilnih močeh začimb. Omaka, ki odlično tekne s katero koli kuhano zelenjavo. V kombinaciji s polnovrednim rižem prestavlja popoln, uravnotežen obrok.

Sestavine

  • 1 glavico cvetače
  • 250 g kuhane čičerike
  • 1 dcl vode od kuhanja čičerike
  • 120 g svežega kremnega sira
  • sok ene limone
  • 1 žlička ghija
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička sveže mletega koriandra
  • ščepec čilija
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • sol po okusu

Na ghiju (ali maslu) prepražimo kurkumo in sveže mleta koriandrova zrna. Čičeriko skuhamo in odcedimo (1 dcl vode prihranimo). Dodamo vse ostale sestavine in s paličnim mešalnikom razmešamo v gladko omako. Polijemo po čvrsto kuhani zelenjavi.

Omaka je čudovito rumene barve. Prav gotovo bo tudi zato otrokom zelenjava, prelita z njo, bolje teknila.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam