V božičnem času, pa tudi sicer, tekne pecivo, ki diši po čokoladi in začimbah. Črno-beli keksi pa so nadvse privlačni tudi na pogled.
Nad vodno kopeljo stopimo maslo, nalomljene koščke čokolade in vse začimbe. Ves čas mešamo. Jajci penasto stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Dodamo nekoliko ohlajeno čokoladno zmes, pecilni, nato pa ročno vmešamo še ostro moko.
Maso postavimo v hladilnik za eno uro. Nato iz nje oblikujemo majhne kroglice, ki jih povaljamo v domačem vaniljevim sladkorjem. (Sladkor lahko sami aromatiziramo z dodatkom čiste mlete vanilije ali na koščke narezanega stroka. Aromatiziramo vsaj dva tedna, nato sladkor z vaniljo zmeljemo v kavnem mlinčku).
Pečemo na pekaču, obloženem s papirjem za peko in sicer 8 minut pri 180 stopinjah Celzija (brez ventilacije). Kekse ohladimo kar na pekaču.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.