V božičnem času, pa tudi sicer, tekne pecivo, ki diši po čokoladi in začimbah. Črno-beli keksi pa so nadvse privlačni tudi na pogled.
Nad vodno kopeljo stopimo maslo, nalomljene koščke čokolade in vse začimbe. Ves čas mešamo. Jajci penasto stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Dodamo nekoliko ohlajeno čokoladno zmes, pecilni, nato pa ročno vmešamo še ostro moko.
Maso postavimo v hladilnik za eno uro. Nato iz nje oblikujemo majhne kroglice, ki jih povaljamo v domačem vaniljevim sladkorjem. (Sladkor lahko sami aromatiziramo z dodatkom čiste mlete vanilije ali na koščke narezanega stroka. Aromatiziramo vsaj dva tedna, nato sladkor z vaniljo zmeljemo v kavnem mlinčku).
Pečemo na pekaču, obloženem s papirjem za peko in sicer 8 minut pri 180 stopinjah Celzija (brez ventilacije). Kekse ohladimo kar na pekaču.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.