background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pirini piškotki za praznične dni

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • za 2 pekača
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • za 2 pekača

V tem čudovitem prednovoletnem času si radi vzamemo čas za peko piškotkov. To seveda terja svoj čas, zato tega poklonimo drug drugemu in ustvarjajmo skupaj – z otroci, s sosedi, prijatelji,... Če to ni mogoče, jih še vedno lahko spečemo sami in jih podarimo. Vsak tak piškotek vsebuje odtis naših misli in je čudovito darilo.

Sestavine

  • 400 g polnozrnate pirine moke
  • 100 g mletih mandljev
  • 250 g masla ali druge maščobe (kokosovo maslo, bio margarina)
  • 125 g surovega trsnega sladkorja
  • ščepec soli
  • velika merica začimb (nastrgana lupinica eko limone, kardamom, vanilija, cimet, klinčki, ingver)
  • za okrasitev po želji še mandljevi lističi

Iz sestavin zamesimo testo, ga razvaljamo (najlažje tako, da čezenj položimo papir za peko) in izrežemo poljubne piškotke. Te lahko še dodatno okrasimo z mandljevimi lističi. Pečemo na 160 stopinj približno 20 minut.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.

Mikroplastika – kako ji ubežati, preden nas pogoltne!

Z nafarmakološkimi pristopi nad boleča ušesa in vnetje sluhovoda

Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo. 

Ključno je hitro ukrepanje!

Naj vam migrena ne pokvari počitnic

Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru. 

Migrena na dopustu

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam