V tem čudovitem prednovoletnem času si radi vzamemo čas za peko piškotkov. To seveda terja svoj čas, zato tega poklonimo drug drugemu in ustvarjajmo skupaj – z otroci, s sosedi, prijatelji,... Če to ni mogoče, jih še vedno lahko spečemo sami in jih podarimo. Vsak tak piškotek vsebuje odtis naših misli in je čudovito darilo.
Iz sestavin zamesimo testo, ga razvaljamo (najlažje tako, da čezenj položimo papir za peko) in izrežemo poljubne piškotke. Te lahko še dodatno okrasimo z mandljevimi lističi. Pečemo na 160 stopinj približno 20 minut.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.