Čebula je vsestransko uporabna zelenjava in začimba hkrati. Naši severni sosedje jo pogosto uporabijo tudi v slanih pitah. Tokratna različica pa poleg čebule vsebuje tudi kutine, ki te dni krasijo številne vrtove.
Za testo pomešamo moko in sol. Dodamo koščke masla in z rokami razdrobimo . Dodamo kis in vodo in na hitro zamesimo v testo, ki naj na hladnem počiva pol ure.
Medtem očistimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. Ghi segrejemo in na njem približno 25 min dušimo čebulo, da postekleni.
Očitimo kutine, jih drobno nastrgamo in dodamo k praženi čebuli. Vse skupaj pražimo še približno 10 minut. Nato pripravljeno maso nekoliko ohladimo.
Testo na pomokani površini razvaljamo približno na 3 mm debeline. Prestavimo ga v okrogel model, ki ga obložimo s papirjem za peko. Rob testa naj bo nekoliko višji (približno 3 cm).
Sesekljamo peteršilj in ga pomešamo s creme fraiche, sirom, jajci in muškatnim oreščkom. Začinimo in zmes dodamo mešanici čebule in kutin. Enakomerno porazdelimo po testu in na srednji rešetki pri 200 stopinjah Celzija pečemo približno 50 minut.
Nasvet: Po želji lahko pito obogatite še s koščki prepražene domače slanine.
Zapisala: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.