Slastni polpeti z ovsenimi kosmiči in premišljenim naborom začimb. Zelo okusno, preprosto in zdravo. Jemo lahko tople ali hladne.
Bučke nabiramo in malo posolimo. Premešamo in jih pustimo stati približno pol ure. Nato jim iztisnemo vodo.
V drugi posodi razžvrkljamo jajca, dodamo vse začimbe in ovsene kosmiče. Ko se napnejo, dodamo iztisnjene bučke in nariban sir.
Segrejemo ponev in vanjo vlijemo malo olja. Z žlico zajamemo maso, jo na ponvi poravnamo in polpete pokrijemo. Po približno treh minutah z lopatko obrnemo in zapečemo še z druge strani.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Pri otrocih se vse pogosteje pojavljajo slabše mineralizirani zobje, ki so bolj dovzetni za karies in hitro propadajo. Težava ni ozdravljiva, saj sodobna medicina ponuja le začasne rešitve. Kaj so kredasti zobje, kaj jih povzroča in kaj lahko storimo sami?
Poletje počasi jemlje slovo, šolski hodniki pa so že polni otroške razposajenosti. Kako ravnati, ko jih položijo virusi?
Podprite otrokove obrambne moči z naravo in ne dušite na silo simptomov. Vsak znak prehlada ima svoj namen.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.