Slastni polpeti z ovsenimi kosmiči in premišljenim naborom začimb. Zelo okusno, preprosto in zdravo. Jemo lahko tople ali hladne.
Bučke nabiramo in malo posolimo. Premešamo in jih pustimo stati približno pol ure. Nato jim iztisnemo vodo.
V drugi posodi razžvrkljamo jajca, dodamo vse začimbe in ovsene kosmiče. Ko se napnejo, dodamo iztisnjene bučke in nariban sir.
Segrejemo ponev in vanjo vlijemo malo olja. Z žlico zajamemo maso, jo na ponvi poravnamo in polpete pokrijemo. Po približno treh minutah z lopatko obrnemo in zapečemo še z druge strani.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.
Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža.
Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.