background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bučkina juha s pehtranom

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Lahka poletna jed. Čudovito dišeča, enostavna in odličen način, da se znebimo preobilja bučk.

Sestavine

  • 4 manjše zelene bučke
  • 1 srednje velik krompir
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare jušna osnova)
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 2 žlici sesekljanega svežega pehtrana
  • 2 žlici sladke smetane

Krompir olupimo in ga narezanega v jušni osnovi pristavimo s šalotko in česnom. Kuhamo približno 10 minut. Nato dodamo narezane bučke. Ponovno zavremo in kuhamo še približno pet minut.

Dodamo smetano in pehtran in pretlačimo.

Dober tek.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Že Martin Krpan je vedel, kako dragocen tovor tihotapi vse onkraj meja. Sol, poimenovana tudi »belo zlato,« je od nekdaj nepogrešljiv dodatek jedem. A kot dobro vemo, če je nečesa preveč, je lahko hitro škodljivo. In podobno velja tudi za to dragoceno začimbo.

Sol - kakovost pomembnejša od količine

Koža - naša tretja ledvica

Glavni telesni organ razstrupljanja so jetra. Močno podporo pri čiščenju telesa pa med drugim predstavlja tudi koža. 

Kako jo pri tem lahko podpremo?

Zakaj naše telo poleti potrebuje več soli?

Strokovnjaki nas nenehno opozarjajo, da pretirano uživanje soli škoduje zdravju. A prav poleti nam te pogosto celo primanjkuje.

Se sprašujete, zakaj?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam