Lahkotna juha, kjer je prijetna toplina zaokrožena s ščepcem sveže mete. Za trenutke, ko si zaželimo nekoliko drugačnega, a še vedno domačega okusa.
Blitvo očistimo, narežemo in zeleni del ločimo od belih pecljev.
V posodi segrejemo olje in na njem najprej prepražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo sesekljano blitvo (spodnji, beli del). Pražimo približno 10 minut, nato dodamo preostalo blitvo. Po približno 5 minutah zalijemo z vročo zelenjavno osnovo in vinom, dodamo kosmiče in kuhamo še 5-10 minut, da se blitva povsem zmehča. Prilijemo smetano in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po okusu začinimo.
Postrežemo z drobno sesekljanimi lističi mete in sveže nastrganim parmezanom.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Za revmatoidnim artritisom kar 3-krat pogosteje zbolevajo ženske, a se bolezen pri njih odkrije pozneje. Zakaj je temu tako in kako s farmakološkimi pristopi lajšamo bolečino, ki je posledica vnetja.
Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.
Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.