background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Blitvina juha z meto

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Lahkotna juha, kjer je prijetna toplina zaokrožena s ščepcem sveže mete. Za trenutke, ko si zaželimo nekoliko drugačnega, a še vedno domačega okusa.

Sestavine

  • 500 g blitve
  • pest metinih lističev
  • 1 čebula
  • 100 g parmezana
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 2 žlici olivnega olja
  • ½ dcl sladkega belega vina 
  • 1 l zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • sol in sveže mleti poper po okusu

Blitvo očistimo, narežemo in zeleni del ločimo od belih pecljev.

V posodi segrejemo olje in na njem najprej prepražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo sesekljano blitvo (spodnji, beli del). Pražimo približno 10 minut, nato dodamo preostalo blitvo. Po približno 5 minutah zalijemo z vročo zelenjavno osnovo in vinom, dodamo kosmiče in kuhamo še 5-10 minut, da se blitva povsem zmehča. Prilijemo smetano in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po okusu začinimo.

Postrežemo z drobno sesekljanimi lističi mete in sveže nastrganim parmezanom.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Zdravila, registrirana zdravila, dopolnila – kako vedeti, kaj izbrati?

Zavedati se moramo, da vse, kar se znajde na policah lekarn, žal ne zdravi.

Kaj izbrati, da bo zares delovalo?

Sanji Lončar v slovo

Preberite besede slovesa našega Roberta, ki mu je bila Sanja velika vzornica in prijateljica.

(1965–2025)

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam