background

Vas že skrbijo viroza, prehlad ali gripa?

Medji na nas že pritiskajo s preventivno akcijo okrepitve imunskega sistema. Hkrati pa ponujajo rešitve že ob prvih znakih, ko na naša vrata potrkajo viroza, prehlad ali gripa. Upravičeno se zato s skrbjo vsako jesen vprašamo, kako bomo zimo zvozili to leto? Bomo večkrat zaradi viroze obležali v postelji ali vendarle polni elana uživali zimsko življenje? Torej naj vam  zaupamo nekaj koristnih informacij, da vas ne bodo skrbeli viroza, prehlad ali gripa.

Kaj prav za prav pomenijo izrazi viroza, prehlad in gripa?

gripaČlovek se ob obilici medijskih informacij nehote vpraša ali gre morda za tri različna obolenja -  virozo, prehlad ali gripo? Ali gre le za eno in isto obolenje? No, prehlad ali gripa  je isto kot viroza. Saj sta prehlad in gripa posledici virusne okužbe (viroze), ko naše obrambne sposobnosti zatajijo, bodisi zaradi neravnovesja na fizičnem, psiho/socialnem ali pa duhovnem nivoju.  Prehlad je torej viroza, ki vsako leto doseže približno polovico prebivalstva, gripa pa je hujša oblika viroze (lahko tudi smrtonosna npr: prašičja gripa,….), ki v posteljo na leto spravi cca. 3 do 10 odstotkov ljudi.

Kako ugotovim katera viroza se me je lotila- prehlad ali gripa?

prehladGlede na simptome obolenja, lahko ugotovimo katera viroza nas je zadela.  Prehlad in gripa si delita nekatere iste simptome npr: bolečine v žrelu ter bolj ali manj suh kašelj. Nekateri simptomi pa so značilni bodisi za prehlad, drugi bodisi za gripo. Če nas je v posteljo spravila gripa bomo, denimo imeli vročino, bolečine v glavi, mišicah in sklepih. Počutili se bomo utrujeno. Če pa nas je v imunski nepripravljenosti oplazil le prehlad, so prej opisani znaki za gripo, pri prehladu redki in manj izraziti. Navadno nam ta viroza (prehlad) ponagaja s svečko pod nosom (nahod), kihanjem ali oteženim dihanjem, saj se nam utegne zamašiti nos.

Kaj, če pride do poslabšanja viroze (oz. prehlada, gripe)?

Prehlad in gripa se na našo smolo lahko zakomplicirata, a le, če ne ukrepamo pravočasno in ustrezno. Prehlad se denimo lahko razvije v vnetje sinusov (sinuzitis)ali/in vnetje srednjega ušesa.  Gripa pa je lahko predhodnica bronhitisa ali pljučnice. Viroza takšna ali drugačna, je torej lahko tudi nevarna, če ne ukrepamo.

Kako preprečiti ali zdraviti virozi, kot sta prehlad in gripa?

virozaS celostnim odnosom do zdravja bomo virozo preprečili. S celostnim odnosom do zdravljenja  pa bomo virozo uspešno in hitro odpravili. Torej s celostno in naravno krepitvijo obrambnih sposobnosti telesa na vseh zgoraj omenjenih nivojih bivanja. Del takšne celostne krepitve so tudi naravna rastlinska zdravila, kot je denimo A.Vogel Echinaforce - zdravilo iz ameriškega slamnika. Slednji je pri virozah kot sta prehlad ali gripa tudi dokazano učinkovit in varen. A. Vogel Echinaforce je namreč v raziskavah onesposobil različne viruse, med katerimi je bil tudi virus prašičje gripe (H3N2).

Več o celostni krepitvi organizma in s tem preprečevanju ali zdravljenju viroze kot sta prehlad ali gripa na naraven način, si preberite v knjigi: Vojna ali mir z bakterijami.

Echinaforce® Duo tablete

Echinaforce Duo so tablete, narejene iz svežih zeli in korenin ameriških slamnikov, ki se …
Več

Echinaforce® kapljice

Echinaforce kapljice so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno spodbujanju delovanja imunskega …
Več

Vse o prehladih na enem mestu