Polnovreden riž je bil eno osnovnih živil, ki jih je pogosto svetoval Alfred Vogel. Če imate mlinček za žita, ga lahko zmeljete tudi v moko ali zdrob in iz njega skuhate puding. Tako boste ustvarili čudovito polnovredno jed z vsemi ohranjenimi hranili, ki jih pogrešamo v običajnih vrečkah za puding.
Datlje namočimo v deciliter vode, da se zmehčajo. V deciliter toplega mleka dodamo vse začimbe in jih medtem pustimo »delovati«, da se razvije njihova polna moč.
Riž zmeljemo in ga zakuhamo v vrelo, rahlo osoljeno mleko. Kuhamo približno 20 minut, nato pustimo pokrito še nekaj minut. Datlje pretlačimo, da dobimo čim bolj gladko pasto. Mandlje na ponvi suho opečemo, da nekoliko porjavijo. Nekoliko ohlajene grobo sesekljamo.
Sedaj vse pomešamo. V kuhan puding dodamo datljevo pasto, začinjeno mleko in sesekljane opečene mandlje.
Nadevamo v skodelice. Po želji dodamo še nekaj svežega jagodičevja.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
V sodobnem stresnem svetu, kjer je dober spanec privilegij, se mnogi hitro zatečejo k sintetičnim rešitvam, ki pa s seboj prinašajo precejšnja tveganja.
Ureja mnogo več kot spanec.
Na razpoloženje vplivajo številni dejavniki.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.