background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bananin sladoled s pistacijami

  • Čas:
  • preprosto
  • 2 porciji
  • Prep: min
  • preprosto
  • 2 porciji

V osnovi so za sladoled dovolj že zamrznjene banane. Če jim dodamo še nekaj oreščkov ali drugega sadja, lahko iz preproste osnove vsakič ustvarimo nov okus.

Sestavine

  • 4 zamrznjene banane, olupljene in narezane na koščke
  • pol skodelice nesoljenih pistacij
  • 2 žlici svežega ingverjevega soka
  • 2 žlici chia semen
  • 1 dcl (mandljevega) mleka

Posip:

  • nesoljene pistacije
  • kokosov čips

Chia semena 15 minut namakamo v mleku. Zmes nato v močnem mešalniku zmešamo skupaj z bananami, pistacijami in ingverjevim sokom.

Sladoled posujemo z nekaj pistacijami in s kokosovim čipsom.

Dober tek.

Ocene

Ocena:

09.07.2020

“Pozdravljeni, odlična stran seveda, vse kar preberem pride prav. Redno prebiram in se razveselim novih receptov in novih tem. Hvala, Daniela ”

Daniela Ogris

Odgovor A.Vogel: Hvala za vaše mnenje, veseli smo, da smo naše vsebine koristne.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Modrost najstarejših plemen veli, da moramo za naš planet skrbeti, kot da nam je zaupan v začasno rabo, saj je tudi namenjen našim potomcem. Eden največjih grehov sodobnega časa je zagotovo plastika, saj nas spremlja na vsakem koraku.

Mikroplastika – kako ji ubežati, preden nas pogoltne!

Z nafarmakološkimi pristopi nad boleča ušesa in vnetje sluhovoda

Zaradi vlažnih pogojev so vnetja ušes pogosta, saj voda, ujeta v ušesih, odstranjuje ušesno maslo in razmehča kožo sluhovodov. To pa so idealni pogoji za vdor bakterij v kožo. 

Ključno je hitro ukrepanje!

Naj vam migrena ne pokvari počitnic

Končno pričakovani dopust, a kaj, ko načrte prekine migrena! Namesto na ležalniku dneve preživljate v zatemnjeni hotelski sobi, kjer si želite samo miru. 

Migrena na dopustu

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam