background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Smutiji na prehodu v pomlad

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Preden iz zemlje končno pokuka težko pričakovano zelenje, si lahko že kar dolgočasno in težko zimsko prehrano popestrimo z lahkotnimi smutiji, zmešančki ali kakorkoli jih želite poimenovati. Ker so prijetno sladkega in sadnega okusa, bodo teknili tudi najmlajšim. Dober tek!

Sestavine

Zmešanček s korenčkom in mangom

Zmešanček z jagodnim nabojem

Zmešanček z Molkosanom in sadjem

Zmešanček s korenčkom in mangom

Za 1 kozarec.
Olupite in nasekljajte mango. V močnem blenderju zdrobite led, dodajte koščke manga, korenčkov sok in jogurt. Mešajte, dokler se napitek ne speni, nato postrezite.

Zmešanček z jagodnim nabojem

Za 4 kozarce.
Mešajte do želene teksture, nato postrezite.

Zmešanček z Molkosanom in sadjem

Za 2 kozarca.
Mešajte do želene teksture, nato postrezite. Količino vode dodajte glede na želeno gostoto napitka.

Vir: www.avogel.ca

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Pomlad je čas, ko se prebuja narava in nam na skoraj vsakem koraku ponuja zdravilne rastline. Jih znate prepoznati, veste, kakšno moč skrivajo v sebi? Tokrat vam predstavljamo nabor rastlin, med katerih je nekaj bolj znanih, morda pa zase najdete tudi kakšno novo prijateljico med rastlinami.

Za vsako bolezen rožca raste

Arnika - dragocenost, ki vse bolj izginja

Kjer uspeva Arnica montana, je biotska raznovrstnost na dlani: v njeni družbi je pogosto živahno brenčanje žuželk, dišeče obilje zelišč in različno nizko grmičevje.

S spoštovanjem do te svete rastline

Vitamin D: kako zadostiti potrebam in se obvarovati pred oksidativnim stresom zaradi UV-žarkov?

S sončenjem ne smemo pretiravati, posebej poleti je pazljivost na mestu. Kako dobiti dovolj vitamina D in se ubraniti oksidativnega stresa?

Koliko je ravno prav?

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam